Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го доказали с

...
Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го доказали с
Коментари Харесай

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

" Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го потвърдили с поредната си работа през годините. Благодарение на нас бяха обезпечени обилни средства за района на Стара Загора – за възобновяване въз основата на учебните заведения, образователните кабинети, спортните салони и игрищата, само че те не са задоволителни и би трябвало да продължим в тази посока. Необходими са обилни вложения и в Тракийски университет, с цел да утвърдим статута му на едно от 6-те най-модерни висши учебни заведения в България. Ще го развием като център на инженерно-техническото обучение, в случай че желаеме районът да бъде промишлен и да се развиват нововъведенията и водородните технологии. Този ход ще докара до основаване на високоплатени работни места и ще помогне за задържането на млади експерти в района ", съобщи Красимир Вълчев, лидер на листата с претенденти за народни представители от ГЕРБ-СДС в Старозагорски изборен регион.
 
Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов акцентира, че в управническата стратегия е декларирана сериозна финансова поддръжка за учебни заведения, професионални гимназии и детски градини за възстановяване на изискванията в кабинетите, класните стаи, спортната инфраструктура и облагородяване на дворните пространства.
 
Той напомни, че по предложение на ГЕРБ-СДС в Народното събрание са гласувани огромните планове за цялостно възобновяване на част от базата, в която децата ни учат и прекарват огромна част от времето си. Трите общежития за студенти на Тракийски университет също ще бъдат напълно реновирани по тази стратегия.
 
 Тракийски университет Тракийски университет Източник: Zonanews
Красимир Вълчев напомни още, че по предложение, импортирано от ГЕРБ-СДС, беше признато нарастването и поддържането на високи хонорари на университетските преподаватели и личния състав във висшите учебни заведения. " На 15 май организирахме среща с ректорите на университетите и синдикатите, на която изрично декларирахме, че този ангажимент ще бъде изпълнен след изборите, в случай че получим нужните места в Народното събрание. Става въпрос за нарастване на възнагражденията приблизително с 30%. През последните три години заплатите във висшите учебни заведения незаслужено изостанаха и това наложително би трябвало да бъде променено. Така месечната заплата на помощник да вземем за пример ще стане над 2500 лв.. Ще увеличим и стипендиите на докторантите. Последователни сме и към възнагражденията на учителите, които ще продължат да бъдат в размер най-малко 125% от междинната за страната заплата ", сподели в умозаключение Красимир Вълчев.
 
За ГЕРБ-СДС на изборите за членове на Европейския парламент и народни представители се гласоподава с № 22.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР