Първа реакция на журналистката Марина Овсянникова, след като снощи беше

...
Първа реакция на журналистката Марина Овсянникова, след като снощи беше
Коментари Харесай

Журналистката, нахлула с антивоенен плакат: Ще понеса последствията с достойнство


Първа реакция на журналистката Марина Овсянникова, откакто нощес беше задържана за появяването си в ефира на съветската държавна телевизия " Първи канал " с протестен афиш.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2542
В " Туитър " тя написа:

" Не знам какво ще се случи с мен. Моят юрист ми сподели, че може да получа сред 5 и 10 години затвор, съгласно Наказателния кодекс. Не скърбя, само че се нуждая от поддръжката ви. #СпретеВойната ".

И прибавя: " Не скърбя за постъпката си. Каквито и да са следствията, ще ги понеса с достолепие. "

Към момента изявленията й не са налични. Редакторката извърши невиждан акт на опозиция и митинг против войната в Украйна, като се появи онлайн в ефир с афиш против войната, след което беше задържана. Кремъл назова проявата " безчинство ", напомня Българска национална телевизия. 

Има известия, че юристът на Марина Овсянникова не е съумял да я откри. Това съобщи английският министър за Европа и Северна Америка Джеймс Клевърли, написа 24 часа. 

„ Тези актове на непокорство, в това число и хора, които излизат на улиците в Русия, са значими и демонстрират голяма храброст в тази потисническа, властническа страна “, разяснява той.

„ Нейната табела повдигна въпроса за съветската агитация и е в действителност значимо съветският народ да разбере какво се прави от тяхно име в Украйна, защото са били редовно лъгани от Путин “, споделя Клевърли.

Адвокатите на Овсянникова не могат да се свържат с нея повече от 12 часа, заяви тази заран съветският опозиционен уебсайт " Медуза ". Първоначално беше обявено, че Овсяникова е откарана в полицейски сектор в Москва. От полицията обаче са споделили на правозащитници, че тя не е във ведомството, написа още изданието.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Овсянникова във видеообръщение във Facebook профила си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР