Първа публична среща във връзка с разработването на новия План

...
Първа публична среща във връзка с разработването на новия План
Коментари Харесай

Обсъдиха новия план за интегрирано развитие на община Лом

Първа обществена среща по отношение на създаването на новия План за интегрирано развиване на община Лом за интервала 2021 – 2027 година се организира в крайдунавския град. Експерти от УНСС, консултанти в създаването на новия седем годишен проект, обясниха неговата стратегическа рамка, основаваща се на съществуващия стопански, културен и обществен капацитет на Община Лом. Оценка на вероятностите за развиване и необятно публично консултиране са измежду значимите условия за оптимално сполучливото създаване на общинския проект.
"Всичките ни срещи оттук насетне, до окончателното приемане на проекта, несъмнено и по-късно, ще бъдат свързани с кооперирането, съдействието, другарството и взаимоотношението. Нашата съществена цел е да създадем всичко допустимо да се подобрят изискванията на живот в общината през новия програмен интервал, който започва още през януари 2021 година Това значи, че до края на този година би трябвало да бъдат създадени всички съществени проекти за развиване. "- сподели проф. Николай Щерев от екипа към УНСС.
Той посочи, че не на последно място, проектът отразява политиките, залегнали в настоящите европейски, национални, районни и регионални стратегически документи имащи директно или индиректно отношение към районното развиване. В последвалата полемика се включиха представители на образованието, обществените действия, бизнеса, културата, неправителствени организации, специалисти от общината и други Тема на разискванията бе визията, стратегическите цели и зони за влияние на Интегрирания проект. Планът за интегрирано развиване на община Лом за интервала 2021-2027 година се изготвя според условията на Закона за районното развиване (ЗРР), Правилника за неговото използване (ППЗРР) и Методическите инструкции за създаване и използване на проекти за интегрирано развиване на община за интервала 2021-2027 година, одобрени от Министерство на районното развиване и благоустройството. Той е детайл на системата от документи за стратегическо обмисляне и дефинира средносрочните цели и цели за развиването на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР