Парламентът има нужда от време, за да може да приеме

...
Парламентът има нужда от време, за да може да приеме
Коментари Харесай

Радев даде знак, че няма да бърза с връчването на първия мандат

Парламентът има потребност от време, с цел да може да одобри бюджета и най-важните закони, сподели в понеделник президентът Румен Радев .

Той не отговори на въпроса по кое време ще бъде връчен първият мандат за сформиране на държавно управление, като добави, че идващите дни на диалози ще бъдат " знак " за това по кое време може да се случи.

По-рано денем, че има планувана лидерска среща с втората по величина партия в Народното събрание " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), на която да бъдат разисквани съществени тематики в подтекста на идното връчване на мандата.

" Въпросът за първия мандат е значим, само че по-важно е държавническото отношение на партиите и накъде ще тръгнат тези дни ", сподели Радев. По негови думи импортираният от служебното държавно управление бюджет е " тест за компетентността и политическата зрялост за всички партии с упоритост за власт ".

В петък служебният кабинет, назначен от Радев, с недостиг от 6,4% и нов дълг от 13,7 милиарда лв..

Изказването на Радев идва, откакто по-рано той бързаше със свикването на консултациите с парламентарните групи. " За разлика от предходните, 49-ото Народно заседание не може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони, даже да няма държавно управление ", сподели той.

Изказването пристигна преди формалната гала по подписването на декларация от президента, с която България се причисли към Европейския алианс за акумулатори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР