Параноята на Полша по отношение на Русия я подтикна да

...
Параноята на Полша по отношение на Русия я подтикна да
Коментари Харесай

Полша изуми света! С тази новина

Параноята на Полша във връзка с Русия я подтикна да избегне преобладаващата илюзия в огромна част от Европа, че стандартната война е към този момент част от предишното.

Когато заблудена ракета падна в полски граничен град предходната седмица, убивайки двама души, някои европейски водачи се разтревожиха доста за това по какъв начин ще реагира дясното държавно управление на Полша, колкото и от опцията Русия да е наредила удара, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ", съобщи News.bg.
-->
Дългогодишното съмнение на Полша към всичко съветско и дълбоката неприязън на настоящето държавно управление към Москва провокираха угриженост от Брюксел до Берлин, че Варшава може да направи нещо преждевременно.

Вместо да изгуби нервите си обаче, Варшава остана невъзмутима, като постави въоръжените си сили в бойна подготвеност, само че изчака, до момента в който не стане ясно какво се е случило.

Това успокоение се основава на една елементарна действителност, която от години убягва на по-голямата част от Европа: Полша разполага с може би най-хубавата войска в Европа. И тя занапред ще се ускорява.

Параноята на Полша във връзка с Русия я подтикна да избегне преобладаващата илюзия в огромна част от Европа, че стандартната война е към този момент част от предишното. Вместо това, тя построява войска, която може да се окаже най-голямата сухопътна мощ на Европейски Съюз, написа " Политико ". .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР