Паоло Ардоино, главен технически директор на Tether поясни, че въпреки

...
Паоло Ардоино, главен технически директор на Tether поясни, че въпреки
Коментари Харесай

Tether няма общо с банковата система, твърди главния технически директор

Паоло Ардоино, основен механически шеф на Tether разясни, че макар забележителните дялове на Tether в американски държавни скъпи бумаги, най-големият емитент на постоянни монети в света не се нарежда като директен съперник на обичайните банки.

В неотдавнашно изявление за подкаста “ ” Ардоино акцентира, че Tether оперира в границите на обособен пазарен сегмент, който я отличава от банковите институции.

Ардоино добави, че се концентрира върху обслужването на небанковото население, по-специално в райони, където достъпът до банкови услуги е стеснен.

За разлика от добре построените финансови инфраструктури в Европа и Съединени американски щати, в някои региони липсва достъп до банкови услуги, като почти 70% от хората нямат банкови сметки заради несъответстващи системи.

Tether има за цел да се оправи с този пропуск и да задоволи потребностите на тези хора, наблягайки, че услугите на компанията не се конкурират директно с банковите промишлености в Съединени американски щати и Европа.

Освен това Ардоино допусна, че дейностите на Tether способстват за повишение на цената на щатския $. Той акцентира, че интервенциите на компанията не водят до изместване на работни места или такси от обичайните банки.

Вместо това наличието на Tether на пазара служи като спомагателен запас, който обезпечава стойност за стопанската система на Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР