Целта ни е проста: като решаваме проблемите, да укрепим приятелството

...
Целта ни е проста: като решаваме проблемите, да укрепим приятелството
Коментари Харесай

Ердоган преди посещението на Мицотакис: Целта ни е да укрепим приятелството си, като решаваме проблемите

Целта ни е елементарна: като решаваме проблемите, да укрепим другарството си и да издигнем равнището на двустранните си връзки на невиждано в историята ниво. Това споделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление, предоставено документално на гръцкия всекидневник „ Катимерини “ в навечерието на утрешното посещаване на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Анкара.

Ердоган признава, че сред двете страни има доста тематики, по които няма единодушие, само че декларира, че „ броят на въпросите, по които можем да се споразумеем, не е дребен “. Турският президент отбелязва, че „ отлагането не взема решение проблемите “ и че двете страни би трябвало да показват воля и храброст да преодолеят противоречивите въпроси.

Той декларира, че с Мицотакис са постигнали хармонична атмосфера в последно време (след срещата им в Атина през декември) и тя към този момент е почнала да дава съответни плодове, написа Българска телеграфна агенция. По-нататък Ердоган дава отговор на въпроси и по някои от противоречивите въпроси сред двете страни. Запитан за възраженията на Турция към морските паркове, които Гърция възнамерява да сътвори, в това число и в Егейско море, турският президент споделя, че „ всички знаят какъв брой сме чувствителни към (въпросите на) околната среда ", само че и предизвестява, че „ няма да е вярно да гледаме на това като комфортно прикритие и да скрием зад него други, противоречиви обстановки “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР