Pantera Capital, известен хедж фонд, базиран в САЩ, който е

...
Pantera Capital, известен хедж фонд, базиран в САЩ, който е
Коментари Харесай

Биткойн ще достигне $148,000 до 2025 г. според топ хедж фонд

Pantera Capital, прочут хедж фонд, основан в Съединени американски щати, който е профилиран в криптовалутите, разгласява своя финален отчет " Blockchain Letter ".

В рамките на този отчет сдружението за ръководство на криптоактиви удостовери позитивната си вероятност за бъдещата цена на Биткойн (BTC) след 2024 година  

Освен това в отчета се преглеждат евентуалните последствия от идното халвинг събитие на Биткойн, планувано за април идната година.

Като се опира на въздействието на предходни халвинг събития, Pantera планува цената на Биткойн да се изкачи до $35,000 преди халвинга, а по-късно да се повиши още повече до впечатляващите $148,000 след халвинга

Основната точка в прогнозите на Pantera за скока на цената на Биткойн след халвинга се корени в резултатите от предходни такива събития и тяхното влияние върху предлагането и цената на BTC.

Важно е да се означи, че хедж фондът посочи, че намаляването на броя на новите Биткойн монети, пуснати в обращение през 2016 година, е било единствено към една трета от първичното събитие през 2012 година

Обръщайки внимание на скоковете и дъната на цикъла на Биткойн след халвинга, Pantera акцентира по какъв начин актива исторически е претърпял модел на спадове и върхове с дълготрайност, която е почти идентична от всяко халвинг на блоковата дотация.

Pantera изясни, че растежите в цената на BTC след събитията, свързани с халвинга, са траяли приблизително към 480 дни, като са траяли от момента на халвинга до пика на последвалия бичи цикъл.

В светлината на този разбор може да се твърди, че дъното на мечия пазар през 2022 година бележи дъното на сегашния цикъл за Биткойн.

Като се има поради идното халвинг събитие през април 2024 година, остава правдоподобно, че BTC би могъл да се движи наоколо до диапазона от $35,000 – цел, която към момента е в границите на прогнозната му траектория.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР