Пандемията открои значимостта на експертите по здраве и безопасност(снимка: CC0

...
Пандемията открои значимостта на експертите по здраве и безопасност(снимка: CC0
Коментари Харесай

Как да действат работодателите при Covid-19


Пандемията открои значимостта на специалистите по здраве и сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Превенцията, вярното разчитане на признаците и съответните реакции при положение на позитивен тест за Covid-19 измежду чиновниците са основните стъпки, които би трябвало да подхващат работодателите, споделят специалистите по трудова сигурност.

Отговорният шеф е належащо да обезпечи осъществяването на наложителната изключителна стерилизация на работните места и пространствата, където е работил инфектиран с Covid-19 чиновник и контактните му лица, показват от ЛОТ-Консулт. Дори и да не са имали контакт със инфектираното лице, работодателят може да освободи част или всички чиновници от работа в офиса и да вкара осъществяването на трудовите им отговорности от у дома.

В случай, че чиновник е дал позитивен PCR тест или чака резултат от PCR тест, има позитивен бърз тест и следва да си направи PCR тест, е значимо да бъде изолиран. Експертите по здраве и сигурност дефинират съществени насоки, в които работодателите е належащо да подхващат съответни дейности.

Ако чиновник получи признаци на работното място:

Ако чиновник е с позитивен тест за Covid-19:

Осигурете дискретност

Подкрепете чиновниците с Covid-19

От извънредно значение е да бъде планувано връщането на работа след преболедуване. Работодателят е належащо да се увери, че карантината е приключена и всички други условия за обезпечаване на публично здраве са изпълнени, споделят специалистите от ЛОТ-Консулт. Добре е да се обмислят различни работни условия, да вземем за пример работа от у дома. Добрата връзка ще помогне за идентифициране на всички нужни условия за безвредно завръщане на работа.

Експертите по здраве и сигурност поучават да се следват насоките, предоставяни от Министерство на здравеопазването, РЗИ, общопрактикуващите лекари и Службите по трудова медицина. Много е значимо да се проветряват работните пространства, да се употребява оптимално естествената светлина денем, която дава оптимално положителни условия на труд. Колкото се може по-често да се дезинфекцират работните плотове, клавиатури, мишки, телефони. Извън работното си място да се лимитират скупчванията на едно място.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР