Пандемията от COVID-19 вероятно ще коства на клубния футбол тази

...
Пандемията от COVID-19 вероятно ще коства на клубния футбол тази
Коментари Харесай

ФИФА очаква пандемията да коства $14 милиарда на клубния футбол

Пандемията от COVID-19 евентуално ще коства на клубния футбол тази година близо 14 милиарда $ в международен мащаб, което е към една трета от цената му, съобщи в сряда върховен чиновник в международната федерация по футбол (ФИФА).

Оли Рен, който оглавява Комисията за справяне с последствията от пандемията и дружно с консултанти от финансовия бранш, са пресметнали цената на мачовете на клубните тимове сред 40 и 45 милиарда $ в международен мащаб.

Той изясни, че сумата от 14 милиарда долара- посочена като възможна загуба или пропуснати облаги, се базира върху настоящия сюжет, в който футболът постепенно се рестартира след три месеца в застой при започване на годината, само че сигурно е щял да бъде напълно друга игра, в случай че COVID-19 не беше блокирал света.

" Футболът беше обиден доста тежко от пандемията от ковид, съобщи Оли Рен, който преди този момент беше еврокомисар и в този момент е гуверньор на Националната Банка на Финландия. " Това сътвори доста разтърсвания на разнообразни равнища с някои професионални клубове, които и в този момент са изправени пред доста съществени усложнения. Също по този начин аз съм доста угрижен за младежките академии и клубовете от по-ниските дивизии ".

Рен съобщи, че футболът в Южна Америка е бил изключително тежко обиден, а неприятни въздействия има и в цялостната обстановка в Африка и Азия.

" Че положителната работа, свършена за създаване на работещи структури в Азия и Африка може да пострада съществено, е в действителност проблем. Трябва да смекчим удара в тези райони на света ", сподели финландският топ-чиновник.

ФИФА към този момент отпусна 1.5 милиарда $ на националните федерации за справяне с резултатите от пандемията, а Рен посочи, че 150 от всичките 211 страни са кандидатствали за помощи. Но въпреки футболът постепенно да се пробужда, не трябва да се изключва още един спад.

" Критичното ще пристигна от отговора дали ще бъде създадена и може ли да се употребява ваксина, както и дали ще намерим медицински и други средства за цялостно преодоляване пандемията. Но всичко това е доста нестабилно ", приключи Оли Рен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР