Пълна мистерия цари с пилона с трибагреник на Рожен. Никой

...
Пълна мистерия цари с пилона с трибагреник на Рожен. Никой
Коментари Харесай

Зимата дойде: Никой не знае какво ще се случи с гигантския трибагреник на Рожен

Пълна тайнственост царува с пилона с трикольор на Рожен. Никой не знае каква ще е ориста му през зимните месеци.

111-метровият стълб " Рожен " бе повдигнат на 13 юли тази година и бе отдаден на две бележити годишнини - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. Рекордната му височина символизира територията на България от 111 хиляди кв. километра.

Пилонът бе подложен на внушителната надморска височина от 1430 метра, което го прави най-високия в Европейския съюз байрак, а в световната ранглиста е 14-ото най-високо знаме. Теглото му е 110 тона, а размерите - 41,11 м х 27 м, по тази причина и има доста въпроси по какъв начин ще издържи на минусовите температури високо в планината.

Не знае какво ще се случва с пилона и кметът на смолянското село Могилица, което е ситуирано покрай високото оборудване.

" Никой не ме е уведомил какво ще се случва с гигантския трикольор. Надявам се, че няма да има проблеми с този родолюбив знак ", сподели пред вестника Милко Кисьов.

Пилонът е резистентен на вятър до 180 км/ч, а предходната година през януари ветровете в съвсем цяла България бушуваха със 150 км/ч. Щетите бяха доста - паднали дървета върху коли, десетки семейства останали без ток, а бурният вятър отнесе и част от покрива на Министерския съвет, до момента в който министрите бяха в постройката. В планините беше още по-страшно откъм естествени условия.

Всичко това обаче е трябвало да се вземе поради преди гигантското патриотично изригване с пилона, а не в този момент да се чудят какво да вършат с него.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР