Пълна лудница с паркирането цари около „Гранд хотел Пловдив“ (бившия

...
Пълна лудница с паркирането цари около „Гранд хотел Пловдив“ (бившия
Коментари Харесай

Пълна лудница с паркирането около бившия Новотел в Пловдив

Пълна лудница с паркирането царува към „ Гранд хотел Пловдив “ (бившия „ Новотел “), сигнализираха читатели на " Марица ". Кварталът е компактно застроен, множеството от кооперациите нямат гаражи, защото вложителите са предпочели да трансфорат партерните етажи в магазини, а откогато започнаха ремонтите по плана за воден цикъл, на тесните улици не можеш да се разминеш от коли.

За фрапантния проблем в центъра на Пловдив припомня и юрист Стефан Каменов, който дава образец с ул. „ Сливница “: „ На уличното платно и на тротоара непрекъснато има спрени коли в нарушаване на разпоредбите. Това основава проблеми на млади фамилии с дребни деца и бебета, те не могат да се придвижат по тротоара и би трябвало да слязат с количките на път, където минават коли “.

Адвокат Каменов смята, че има задоволително места за паркиране, защото наоколо има паркинги и синя зона, само че за тях би трябвало да се заплаща. „ Една от насоките, в които е добре нашето общество да продължи да се развива, е да се стараем да премахнем една присъща линия на паметния воин на писателя Алеко Константинов по отношение на въпросния " кяр ", т.е. за какво да заплащам за паркиране на колата, като мога и да не заплащам “, разяснява юристът.

В общината две ведомства имат ангажимент да управляват спазването на реда за паркирането - Оперативна програма „ Общинска защита “ и Общинска полиция. Според наредбата, призната от Общинския съвет, за неправилното прекъсване на тротоарите се постанова санкция с фиш от 50 лв..

„ Във всички региони на Пловдив имаме обходни двойки, които наблюдават за спазването на общинските наредби, в това число за паркиране. На ден се лепят по 110 – 120 фиша. За страдание, вашият четец е прав – макар глобите има много нарушавания със прекъсването на тротоарите, като по този метод се унищожава настилката “, разяснява шефът на „ Общинска защита “ Димитър Палашев.

Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ има паяци, които подвигат коли на нарушителите и ги откарват на углавен паркинг. Санкцията за „ ареста “ е 60 лв..

Директорът на предприятието Ненко Калакунов увери, че ще създадат инспекция, само че акцентира, че в регион „ Северен “ се правят поправки, по тази причина много коли стопират на улиците, където няма строителни работи. Открай време недостиг тук-там има на ул. „ Белград “, Полк. Бонев “, „ Златю Бояджиев “ и десетки други до Новотела.



Ненко Калакунов подсети, че паркирането върху тротоари в Пловдив е неразрешено като се изключи случаи, когато част от тях е позволена за прекъсване на коли и са сложени знаци. Законът разрешава този компромис при експлицитното изискване, че тротоарът е задоволително необятен, с цел да остане място за прекосяване на пешеходци и колички.

На уличните платна се стопира единствено на избрани места, също със сигнализация. Ако те са необятни, да вземем за пример, като ул. „ Бетовен “, паркирането е двустранно. На ул. „ Йосиф Шнитер “, която също е еднопосочна, са построени специфични джобове за коли, по тази причина и тук може да се паркира от двете страни. Въпросът е каква част от водачите съблюдават разпоредбите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР