Пълна демагогия и клевета! Още вчера говорих с моя адвокат

...
Пълна демагогия и клевета! Още вчера говорих с моя адвокат
Коментари Харесай

Росен Христов: В най-кратки срокове завеждам дело срещу Денков

" Пълна измама и клюка! Още през вчерашния ден приказвах с моя юрист и в най-кратки периоди завеждам дело против учен Денков”. Това съобщи някогашният министър на енергетиката Росен Христов в ефира на Нова телевизия във връзка рецензиите на сегашния министър-председател акад. Николай Денков за неизгодните контракти за импорт на газ с турската компания „ Боташ”.

" Това, което беше казано за контракта - че е неблагоприятен за България, че нямаме достъп и равнопоставеност, безусловно не дава отговор на истината. Той е от извънредно стратегическо и икономическо значение за страната. При подписването му бяхме поздравени от всичките си евроатлантически сътрудници. Договорът с " Боташ " дава достъп до инфраструктура, терминали и газопреносна мрежа, с цел да можем да доставяме синьо гориво. Алтернативи на този контракт няма”, посочи още той.

„ Терминалът в Гърция е претрупан. За тази година успяхме да се преборим едвам за три слота. Няма друга опция на съветския газ, с изключение на терминалите в Турция. Увеличихме резервирания потенциал на България в гръцкия терминал, където имаме съсобственост – от половин на един милиард. България, при работеща стопанска система, употребява към 3,5 милиарда течен газ - 1 милиард е от Азербайджан, 1 идва от Гърция, а останалите 1,5 милиарда - от „ Боташ”. Този контракт е значим и за Унгария, и за Сърбия ", добави някогашният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР