Отстраненият от длъжност президент на Молдова Игор Додон отмени указа

...
Отстраненият от длъжност президент на Молдова Игор Додон отмени указа
Коментари Харесай

Политическата криза в Молдова остава без изход

Отстраненият от служба президент на Молдова Игор Додон анулира указа за разформироване на Народното събрание и нови избори на 6 септември. Според Додон, документът е в прорез с Конституцията на страната. Това стана ясно след съвещание на Висшия съвест за сигурност на Молдова.

 © БГНЕС
Кризата в страната стартира в края на предходната седмица. Социалистите, подкрепяни от Додон и проевропейския блок " Сега ", сформираха кабинет отпред с Майа Санду.

Заради неспазване на периоди, Конституционният съд в профил Игор Додон от поста и назначи за краткотраен президент някогашния министър председател от опозиционната Демократическа партия - Павел Филип.

Именно той подписа указа за разформироване на Народното събрание и нови избори.

Международната общественост обаче призна легитимността на кабинета на Майа Санду. Късно нощес Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция обявиха, че поддържат молдовския парламент.
 Конституционният съд на Молдова в профил президента Игор Додон Конституционният съд на Молдова в профил президента Игор Додон
Молдовският парламентарен съд през днешния ден освободи от поста президента Игор Додон и назначи за краткотраен президент някогашния министър председател Павел Филип. Той разгласи свик...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР