Оцелелите от земетресенията през февруари в южния турски окръг Хатай,

...
Оцелелите от земетресенията през февруари в южния турски окръг Хатай,
Коментари Харесай

Жеги измъчват хората в палатковите лагери в Хатай, Турция

Оцелелите от земетресенията през февруари в южния турски окръг Хатай, които живеят в палаткови лагери, се сблъскват с нов проблем - жегите, защото през последните дни температурите доближават 36 градуса по Целзий, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 665
Окръг Хатай на процедура бе унищожен при унищожителните трусове със мощ 7,6 и 7,7 на 6 февруари.

Макар огромна част от оживелите от земетресенията в Хатай да са настанени във фургони, към момента има доста жители, които са принудени да живеят в палатки. Хората сега са изправени пред нов проблем след студа и наводненията през зимата и пролетта – би трябвало да привикват с жегите. Постоянен остава и казусът, обвързван с хигиената и с достъпа до чиста вода.

В палатките температурите са доста по-високи от измерваните на открито и хората прекарват огромна част от времето под сянката на дърветата и храстите в близост, в случай че въобще могат да намерят сянка. На моменти температурата в палатките е двойно по-висока, в сравнение с на открито, написа " Хюриет ".

Местни поданици споделят, че с настъпването на лятото и мощните горещини, животът им на процедура е станал още по-труден.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР