Според американски военни експерти руските сили, които напредват край североизточния

...
Според американски военни експерти руските сили, които напредват край североизточния
Коментари Харесай

Русия се стреми да изгради буферна зона край Харков

Според американски военни специалисти съветските сили, които напредват край североизточния украински град Харков, евентуално ще лимитират настъплението си до бързото основаване на буферна зона сред двете страни, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

На тази цел явно се дава приоритет пред по-дълбоко нахлуване в Харковска област, написа в най-новия си отчет от през вчерашния ден основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната.

Публикувани през вчерашния ден геолокационни фрагменти демонстрират, че съветските сили, които предходната седмица прекосиха границата, са влезнали в село Глибоке, на към 30 км северно от град Харков, и са издигнали съветското знаме в центъра.

Допълнителни фотоси демонстрират, че съветските войски са напреднали югозападно от село Олейниково. Генералният щаб на Украинските въоръжени сили заяви, че съветските войски са постигнали прочут триумф край село Лукянци, също на изток от Глибоке. 

В петък Русия стартира нахлуване в Харковска област, след което министерството на защитата заяви за завладяването на няколко села.  

Според украинския президент Володимир Зеленски военните вършат всичко по силите си, с цел да попречат на Русия да разшири фронта, и са почнали контранастъпление. " Районът е укрепен ", съобщи Зеленски във видеообръщението си нощес.

Руските сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 година, в началото превзеха огромни елементи от Харковска област, само че не и самия град, който е и вторият по величина в страната, преди да бъдат отблъснати от украинска контраатака през есента, отбелязва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР