Отряди на сирийската армия са влезли в град Ракка в

...
Отряди на сирийската армия са влезли в град Ракка в
Коментари Харесай

Сирийската армия влезе в Ракка за първи път от пет години

Отряди на сирийската войска са влезнали в град Ракка в северната част на Сирия за първи път от 2014 година насам. Това разгласи боен източник, представен от съветските медии.

Източникът е добавил, че държавните войски са основали свои наблюдателни пунктове.

През 2014 година терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) превзеха Ракка, като градът се трансформира в де факто столица на терористите.

През октомври 2017 година градът беше освободен след многомесечна интервенция на доминираните от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС), с поддръжката на военна авиация на интернационалната коалиция против ДАЕШ, ръководена от Съединени американски щати.

По време на масираните бомбардировки и дейностите на проамериканските кюрдски формирования, Ракка беше съпоставена със земята. Градът към момента не е възобновен.

Външното министерство на Сирия дефинира като " геноцид " дейностите на обединението при освобождението на Ракка.

В неделя стана известно, че кюрдската самостоятелна администрация на териториите в Североизточна Сирия и формалните управляващи на страната са се договорили да разположат държавни войски по цялата граница с Турция, с цел да оказват помощ за отбиване на офанзивите на турската войска и протурските групировки.

Това се случи, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган на 9 октомври разгласи началото на интервенция " Извор на мир " против сирийските кюрди.

Дамаск неведнъж осъжда окупационната политика на Турция в Северна Сирия. Русия съобщи, че Анкара би трябвало да заобикаля дейности, които биха могли да попречат на разрешаването на спора в Сирия, който продължава от 2011 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР