Отношенията между парламент и правителство не са толково прости, колкото

...
Отношенията между парламент и правителство не са толково прости, колкото
Коментари Харесай

Александър Маринов: Ако има връзка между Радев и Петков, това е единомислие

Отношенията сред парламент и държавно управление не са толково елементарни, колкото изглеждаха по време на ръководството на ГЕРБ, счита ръководителят на Стратегическия съвет на президента Румен Радев.

" Стилът на Румен Радев не е да подрежда, по този начин е било и по отношение на служебните държавни управления.Кирил Петков в никакъв случай не е бил подвластен от президента и когато споделя че най-силно го е впечатлило, че президентът не му подрежда какво да прави, това е самата истина. Ако има някаква връзка сред тях, това е единодушие и единодушие от хора които се водят от едни и същи полезности и цели. В този смисъл не чакам да настъпи раздор сред тях ", добави той.

Според него не е скъсана връзката сред Народното събрание и държавното управление. Проф. Маринов разяснява напрежението сред Народното събрание и държавното управление по въпроса за наложения неопределен мораториум върху цените на тока и парното за семействата с думите: „ Такива случаи са вероятни, има деликатни политически въпроси, опасения да не се окажеш неприятен в очите на хората “. Днес Народно събрание утвърди неопределен мораториум върху цените за ток и парно, а началникът на кабинета на премиера го дефинира като неразбираем и изиска смяна на периода.

Според проф. Александър Маринов практиката да се гласоподават такива мораториуми от Народното събрание не е добра и би трябвало да се ползва доста рядко. По-нормално било това да става със законодателни промени. „ По-добре е да се прегласува едно решение с цел да стане по-добро, в сравнение с да се упорства в грешката “, сподели още събеседникът във връзка импортирания план да се наложи тримесечен период на деяние на мораториума върху цените на тока за семействата.

На въпрос дали Нинова ще остане водач на Българска социалистическа партия, макар подадената оставка проф. Маринов отговори:

„ Това ще реши Българска социалистическа партия и конгреса, който би трябвало да сътвори предпоставки за възможна смяна, това ще реши и самата Нинова “.

„ Българска социалистическа партия през днешния ден е доста друга от партията, в която аз членувах преди 25 години “, сподели още Маринов.

За него практиката да се одобряват мораториуми от Народното събрание не е доста добра и това би трябвало да се случва изключително и рядко.

" Всяко държавно управление си провежда по какъв начин да оповестява позициите си, това може да е и началик на кабинета, и представител. ГЕРБ мечтаят да се върнат във властта.

Управляващата обединението е комплицирана, само че по-добра сега не може да се предложи ", разяснява Александър Маринов офанзивите на опозицията към властта.

Относно проблемите с районен съд Македония, Маринов не счита, че България ще отстъпи от първичните си позиции.

" Преговорите с районен съд Македония могат да се водят дълго или малко, само че България няма да преразгледа изходните си позиции по този въпрос. Имаше и заявление от държавното управление в тази посока ", добави той.

А дали в България има място за нова лява партия, Александър Маринов отговори, че всевъзможни нови партии могат да пораждат, в това число и леви, и е показателно, че в ръководството има две нови такива.

" Не считам, че някой от президентството се занимава с партийно строителство ", безапелационен е Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР