Откритото първенство на Франция по тенис ще се проведе с

...
Откритото първенство на Франция по тенис ще се проведе с
Коментари Харесай

Ролан Гарос с 60 процента зрители по трибуните

Откритото състезание на Франция по тенис ще се организира с наличието на фенове, само че потенциалът на трибуните ще бъде ангажиран на до 60 %. Това разгласи президентът на Френската федерация по тенис Бернар Жюдичели.

Той добави, че на главните кортове дружно ще могат да седят до четирима души, като сред всяка група ще би трябвало да има най-малко една седалка разстояние. На по-малките кортове всяка втора седалка ще би трябвало да остане празна. Жюдичели уточни, че чака на финала на " Ролан Гарос " да участват към 10 000 души при потенциал на корт " Филип Шатрие " от 15 000.

При предвижването си сред обособените кортове в комплекса в Париж феновете ще бъдат задължени да носят маски, а до момента в който гледат мачове това ще бъде преопоръчително. Според Жюдичели всички тези ограничения могат да бъдат преразгледани, само че единствено в случай че държавното управление на Франция разгласи в допълнение намаляване на ограниченията в битката с ковид.

Ако обаче обстановката се утежни, уредниците са подготвени посредством чоп да анулират част от закупените за шампионата билети. Откритито състезание на Франция трябваше да се състои през май месец, само че поради пандемията бе отсрочено за есента. То би трябвало да започва на 27 септември, единствено две седмици след завършването на Откритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР