Отказът на Има такъв народ да разговарят за правителство с

...
Отказът на Има такъв народ да разговарят за правителство с
Коментари Харесай

Президентът да забави втория мандат, смятат конституционалисти

Отказът на " ИТН " да беседват за държавно управление с третия мандат след неуспеха на техния първи мандат, прави все по- евентуална опцията за нови избори. Така на дневен ред към този момент е въпросът по кое време ще се проведат третите парламентарни избори за тази година и дали ще съвпаднат с президентските. Датата за президентските избори се насрочва от Народното събрание, до момента в който президентът е този, който насрочва парламентарните избори, които би трябвало да са до два месеца след разпускането на Народното събрание.

До разпускането на Народно събрание ще се стигне, в случай че то не извърши конституционното си обвързване да излъчи постоянно държавно управление. В момента има научен късмет това да се случи с третия мандат, както оферират " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия, само че действително няма по какъв начин стане поради.

Така партията на Слави Трифонов изпраща страната на трети избори, до момента в който актуалният парламент до момента не е образувал нито една непрекъсната комисия, не е приел нито един закон, а служебното държавно управление всеки ден приканва да бъде гласувана актуализацията на бюджета, с цел да не блокират десетки жизненоважни действия в страната от есента.

В петък тази есен, а също така настоятелно прикани партиите да се опитат да образуват постоянно държавно управление, с цел да не се стига до предварителен избор.

Доц. Киселова: Президентът би трябвало да сложи две условия
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР