Отхвърли обвиненията, че измислил схема за запазване имунитета на Бойко

...
Отхвърли обвиненията, че измислил схема за запазване имунитета на Бойко
Коментари Харесай

Да не се поддаваме на ажиотажа, правителство е нужно, обяви Хр. Иванов след новите тайни записи

Отхвърли обвиняванията, че измислил скица за опазване имунитета на Бойко Борисов за шест месеца

Целта е да се отиде на нови избори. Това разгласи Христо Иванов във връзка скандалната на депутата Радостин Василев. Последният пусна запис от реплики на партийно заседание на „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Иванов, който е част от управлението на обединението ПП-ДБ, разяснява тематиката пред парламентарни кореспонденти.

След въпрос допустимо ли е да се провали обединението (за правителство), той отговори: „ Очевидно това е задачата – България да бъде хвърлена още веднъж в избори, които безусловно нищо няма да решат. Така че, моят апел е в действителност да не се поддаваме на целия този ажиотаж , който се пробва да се сътвори. Имаме потребност от държавно управление. Това решение е мъчно. Това решение се взима мъчно на всички равнища във всички органи, в които се взима. Очевидно е, че става дума за доста комплицирани разисквания. Много е елементарно те да бъдат показани по всевъзможен безразсъден метод. Мисля, че всички хора със здрав смисъл схващат, ч е България има потребност от държавно управление, и ние ще продължим да работим за това. “

Иванов не се нае да предвижда дали въпреки всичко кабинет (с поддръжката на ГЕРБ) ще бъде определен, тъй като не бил гадателка. Но бе безапелационен: „ Трябва да има държавно управление. “

Христо Иванов изясни, че записите, пуснати от Радостин Василев, са от партиен конгрес на „ Продължаваме промяната “ , тъй че нямало по какъв начин да удостовери дали репликите са достоверни.

Лидерът на партия „ ДА България “ отхвърли изказванията на Василев, че имало цел да се обезпечи шестмесечен имунитет на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Идеята в действителност била да се съблюдават европейските практики с имунитетите на депутатите . В подтекста на протичащото се в прокуратурата всяко искане за събаряне на депутатска отбрана от наказателно гонене следвало да се разисква деликатно, преди да се вземе решение от Народното събрание.

Гледайте тук:



Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР