Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ –

...
Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ –
Коментари Харесай

МБАЛ – Пазарджик отново предлага парафинолечение

Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на МБАЛ – Пазарджик  още веднъж предлага парафинолечение, оповестяват от болничното заведение. Това е един от най-старите способи за термотерапия, който е доста ефикасен при болести на опорно-двигателния уред – стави, ставни връзки, мускули и сухожилия, навяхвания, натъртвания, както и редица други пострадвания и изгаряния, изясни началникът на отделението доктор Цветелина Пешева.

Парафинолечението може да се ползва както при възрастни, по този начин и при деца. Много подобаващи са такива процедури при възобновяване след пневмония, при обострен бронхит, при спортни контузии, счупвания, при артрози, артрити, плексити, радикулити, при гинекологични и урологични болести, при плегии и парези, при конвулсия на мускулите, след прекаран инсулт и след оперативни белези.

За лекуването е належащо да се създадат най-малко 10 процедури, а от време на време – и повече. Цената на една процедура  е 5 лева

Парафинолечение може да се приложи както в острата фаза на болестта, по този начин и в хроничната. Терапевтичните резултати от парафинолечението са разнообразни. То има  фибриногенно, противовъзпалително, обезболяващо и разнасящо деяние. Особено  добре работи върху кожата – усъвършенства кръвообращението и лимфообращението.

Всяка процедура трае към 20-30 минути и може да се ползва на разнообразни елементи на тялото.

Лечение с парафин не се позволява при някои заболявания  и по тази причина преди започване на процедурите е нужна консултация с доктор от отделението, който да извърши обзор и назначи нужната терапия, посочи доктор Пешева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР