Отборните сблъсъци от United Cup дадоха началото на новия тенис

...
Отборните сблъсъци от United Cup дадоха началото на новия тенис
Коментари Харесай

Втори член на топ 10 напусна турнира в Аделаида: Оже-Алиасим бе спрян от квалификант

Отборните конфликти от United Cup дадоха началото на новия тенис сезон още на 29 декември, само че от през днешния ден към този момент с цялостни мощ протичат и мачове от сингъл шампионатите в ATP и WTA Тура. Безспорно с максимален интерес почитателите на тениса чакаха мъжката конкуренция в Аделаида, където своето завръщане на австралийска земя щеше да направи Новак Джокович, а с изключение на него там присъединяване бяха декларирали млади звезди от ранга на Холгер Руне и Феликс Оже-Алиасим. Интересно детайлност е, че точно тези трима играчи преобладаваха съществено в заключителната фаза на 2022-ра и разделиха между тях цели 8 трофея от сезона на закрити твърди кортове. Изглежда обаче тази позитивна инерция е останала напълно в миналата година, тъй като по-рано през днешния ден Джокович отпадна на двойки, до момента в който датският младеж се елементарни с очакванията си за сериозен рейд в схемата на сингъл, отпадайки от Йошихито Нишиока.

За Оже-Алиасим като че ли пък беше предначертно да последва техния темп и позволи проваляне в откриващия си мач за 2023-та, откакто локалният любим Алексей Попирин още веднъж подсети какъв брой рисков противник може да бъде пред родна аудитория и се наложи над любимеца с крайното 6:4 7:6(5). Така единствено в границите на няколко часа се разделихме с втори представител на международния топ 10, а квалифкантът си обезпечи среща с Маркос Гирон в осминафиналите на надпреварата.

Сервиращите преобладаваха напълно през началните минути, като и двамата играчи можеха да разчитат на голям брой лесни точки от началния си удар и нормално завършваха бързо точките на лично подаване. Вторият подложен се опитваше да опитва и постоянно атакуваше мрежата, единствено че очевидно съществено беше подценил качествата на международния номер 120, който на няколко пъти размина именития си противник и осъществя съдбоносен пробив в деветия гейм, с цел да поведе в обособените елементи.

Канадецът отреагира незабавно и изглеждаше, че напълно скоро ще станем очевидци на тъждество в общия резултат, защото той се откъсна напред с 4:1 и диктуваше всяко едно разиграване благодарение на топовния си форхенд. Неочаквано обаче любимецът позволи сериозен спад в дейностите си и незабавно беше осъден от съперника си, чиято упоритост беше възнаградена и справедливо се стигна до тайбрек, където Попирин навакса ранен мини пробив пасив и скоро можеше да отпразнува една от най-големите си победи в кариерата.

A BREATHTAKING display
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР