Отборите на Канада и САЩ останаха в график за класиране

...
Отборите на Канада и САЩ останаха в график за класиране
Коментари Харесай

Победи за фаворитите в квалификациите в зона КОНКАКАФ

Отборите на Канада и Съединени американски щати останаха в график за класиране на международното състезание по футбол в Катар, откакто реализираха значими триумфи в четвъртък, до момента в който Мексико възроди възможностите си след победа над Ямайка в зона КОНКАКАФ.

Канада, която се пробва да се класира за Мондиала за първи път от 1986-а насам, реализира триумф над Хондурас с 2:0 като посетител в Сан Педро Сула, с цел да остане на върха в подреждането с 19 точки от девет мача. Автогол на Денил Малдонадо даде преднина на „ кленовите листа “, преди Джонатан Дейвид да постави точка на разногласието в 73-та минута. 

Канадците одобряват Съединени американски щати в идващия си мач в Хамилтън, Онтарио, в неделя.

Американците, които обезверено търсят класиране на Мондиала в края на годината след неуспеха да доближат този в Русия преди четири години, усилиха възможностите си за това след минималния домашен триумф над Ел Салвадор с 1:0 в Кълъмбъс, Охайо. Роденият в Англия бранител Антоний Робинсън означи единственото попадение за янките, като Съединени американски щати изостават с точка от върха.

В различен мач, Мексико постави завършек на серията от две поредни провали с сложна победа над Ямайка с 2:1 в Кингстън. Ямайците останаха в понижен състав след аления картон на Деймион Лоу, само че поведоха изненадващо след гола на Даниел Джонсън в 50-та минута. Мексико обаче реализира късен поврат след попаденията на Хенри Мартин в 82-та минута и Алексис Вега малко по-късно. Мексиканците изостават с една точка от Съединени американски щати, като имат 17 пункта от девет мача.

Коста Рика надигра Панама с 1:0 след попадение на Брайън Руис, като загубата остави панамците на три точки от Мексико в класирането, а Коста Рика е на спомагателни две обратно. Първите три отбора се класират непосредствено за финалите в Катар, а четвъртият ще играе плейоф. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР