Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 1:0

...
Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Нотингам Форест, 1:0 Нкетиа откри

Отборите на Арсенал и Нотингам Форест играят при резултат 1:0 в първата среща на двата отбора от новия сезон. Мачът стартира с 30 минути забавяне заради проблем с електронните билети на почитателите.

Срещата се излъчва директно по DIEMA SPORT 2 , а на Gong.bg следим НА ЖИВО всички забавни обстановки. 

Очаквано Арсенал стартира мощно и още от първите минути сподели експанзия и директни дейности по посока на вратата на Мат Търнър. Сака сътвори рискова обстановка след пробив и центриране, само че Уили Боли почисти топката.

За първите 10 минути владението на топката в интерес на Арсенал беше към 90 процента, а Нотингам се беше позиционирал надълбоко в своята половина. Липсата на празни пространства не разреши на " топчиите'' да сътворят нещо по-опасно. Стив Купър и неговите момчета изчакваха на контраатаки.

Противно на очкакванията първата чиста обстановка беше пред Рамсдейл. в 12-та минута Бренан Джонсън се оказа самичък против вратаря след изчистена топка с глава от Уили Боли. Нападателят не изигра добре обстановката и изпрати топката над вратата.

Атакуващите футболисти определени от Артета не съумяват да влязат в познатия темп. За 20 минути игра Мат Търнър няма кой знае какъв брой работа, а в халфовете на гостите не посволяват да се подават пасове сред линиите, което в допълнение усложнява задачата за вицешампионите.

Арсенал откри резултата в 26-та минута. Габриел Мартинели се нагърби да пробива по левия фланг. в обстановка двама на един бразилецът съумя доста елегантно и с хубав пас с пета да подаде към Нкетиа. Надатаелят стреля и след рикошет топката попадна в мрежата..

LIVE  Арсенал - Нотингам Форест 1:0

26' 1:0 Едуард Нкетиа 

Състави на двата тима:

Арсенал:  Аарън Рамсдейл, Томас Партей, Бен Уайт, Уилиям Салиба, Юриен Тимбeр, Мартин Йодегард, Деклан Райс, Кай Хаверц, Букайо Сака, Габриел Мартинели, Едуард Нкетиа

Старши треньор:  Микел Артета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР