Отборът на Рома победи Барселона с 4:2 в сблъсъка между

...
Отборът на Рома победи Барселона с 4:2 в сблъсъка между
Коментари Харесай

Рома с голям обрат срещу Барса, гол на Малком не бе достатъчен на каталунците

Отборът на Рома победи Барселона с 4:2 в конфликта сред двата отбора от “International Champions Cup”. Срещата се изигра на “AT&T Stadium” в Тексас, Съединени американски щати. Каталунците на два пъти повеждаха в резултата, само че “Вълците” изравняваха, а най-после стигнаха и до цялостен поврат. Мачът ще се запомни и с обстоятелството, че Малком, който бе ябълката на раздора сред тези два тима на трансферния пазар, се разписа във вратата на италианците в 49-ата минута, само че голът му в последна сметка не съумя да донесе успеха на неговия тим. Преди това Рафиня Алкантара откри в 6-ата минута, а Стефан Ел Шаарауи изравни в 35-ата. Другите попадения в мача пък бяха дело на Алесандро Флоренци в 78-ата, Браян Кристанте в 83-ата и Диего Пероти от дузпа в 86-ата минута.

Още преди да е минала първата минута в мача и Барселона към този момент имаше първата си голова опция. Мунир ел Хадади получи пас в наказателното поле, само че от близко не откри очертанията на вратата. Само пет минути по-късно и резултатът бе открит в интерес на каталунците. Барса провежда страхотна офанзива, Рафиня Алкантара получи в наказателното поле и невъзмутимо прати топката в мрежата за 1:0.

След това в 9-ата минута и Малком можеше да се разпише, само че този пък вратарят Робин Олсен се намеси уверено и избави.

В 13-ата минута пристигна първата опция за Рома, като Алесандро Флоренци насочи отдалечен, само че неакуратен удар.

В 16-ата минута обаче последва нов пропуск на Барса, като този път отдалечен удар на Рафиня мина настрана от вратата.

Почти от нищото Рома съумя да възвърне равенството в 35-ата минута. Тогава Джъстин Клуйверт напредна съвсем до аутлинията и центрира за Стефан Ел Шаарауи, който засече топката във вратата за 1:1.

В началото на втората част Малкия фараон съумя за повторно да прати топката в мрежата, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В 49-ата минута обаче Барса си върна преднината. Табла по земя съумя да подаде към непокрития Малком, който от близко вкара в опразнената врата.

В 62-ата минута каталунците имаха прелестна опция за трети гол. Абел Руис бе изведен на скорост, само че Олсен излезе прозорливо и съумя да избави удара му по посока на вратата.

В 66-ата минута пък Рома получи фаул на добра позиция пред наказателното поле. Ел Шаарауи стреля, само че прати кълбото над вратата.

В 78-ата минута след една бърза офанзива Диего Пероти получи в наказателното поле, той се засуети, само че топката някак се озова в Алесандро Флоренци, който я търкулна във вратата за 2:2.

В 83-ата минута се стигна и до цялостен поврат. Браян Кристанте бе изведен в пеналта, освообди си пространство и съумя да промуши топката под плонжа на Яспер Силесен.

В 85-ата минута Патрик Шик бе спънат за дузпа, а Диего Пероти бе прецизен от бялата точка за крайното 4:2.

Така Рома записа първата си победа в този шампионат. За “Вълците” следва среща и с другия испански гранд Реал Мадрид на 8 август. Барса също изигра втория си дуел, като позволи първата си загуба. Каталунците приключват присъединяване си в мач против Милан на 5 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР