И Манчестър Сити“ пренаписа футболната история.Гражданите“ станаха първият в историята

...
И Манчестър Сити“ пренаписа футболната история.Гражданите“ станаха първият в историята
Коментари Харесай

Рекорд: „Манчестър Сити“ с четвърта поредна титла в Англия

И „ Манчестър Сити “ пренаписа футболната история.

„ Гражданите “ станаха първият в историята на Англия тим, спечелил четири пъти подред шампионската купа. Възпитаниците на Пеп Гуардиола победиха в последния кръг „ Уест Хям “ на собствен терен с 3:1.

„ Сити “ бързо поведе с 2:0 с два гола на Фил Фоудън. Младата звезда на британския футбол се разписа още във втората минута, стори го и в 18-ата. Мохамед Кудус понижи три минути преди края на първото полувреме. В 58-ата минута Родри вкара за 3:1 и по този начин оформи крайния резултат.

Така „ небесносините “ от Манчестър стават шапиони за шести път през последните 7 сезона. Хегемонията им бе нарушена само от „ Ливърпул “ през 2020 година Днес те завоюваха десетата си купа, като отстъпват по този индикатор единствено на съгражданите си от „ Манчестър Юнайтед “ (20 пъти шампион), „ Ливърпул “ (19) и „ Арсенал “ (13).

Сега „ Сити “ ще се бори за дубъл. На 25 май отборът излиза на финала за ФА Къп против „ Манчестър Юнайтед “. Мачът се трансформира на процедура в градско дерби. Требълът е неосъществим, защото „ жителите “ отпаднаха на полуфинала в Шампионската лига.

Лондонският „ Арсенал “ до последно не остави „ Сити “ да диша умерено, само че в последна сметка остана втори. „ Топчиите “ победиха опашкаря „ Евертън “ с 2:1 на своя стадион „ Емирейтс “.

Трети е „ Ливърпул “, който през днешния ден за последно бе управителен от колоритния немски старши треньор Юрген Клоп. Тимът се сбогува с наставника си с домакинско 2:0 против „ Улвърхямптън “. Бронзовите медали също обезпечават Шампионска лига.

Там за първи път в историята си ще играе „ Астън Вила “. Тимът от Бирмингам, чийто капитан в миналото бе българинът Стилиян Петров, е четвърти. Той от дълго време си бе обезпечил място в „ Топ 4 “. Това може би изяснява тежката му загуба му като посетител на „ Кристъл Палас “ с 5:0 в мач без никакво значение и за двата тима.

Пети е „ Тотнъм “, който отива в Лига Европа.

" Челси ", който единствено преди три години завоюва Шампионската лига, през днешния ден приключи шести и ще играе в Лигата на конференциите - най-слабия от трите клубни шампионата на континента.

„ Манчестър Юнайтед “ има шанса да се класира за втория по мощ европейски шампионат. Но за това би трябвало наложително да победи съгражданите от „ Сити “ на финала за ФА Къп. Тимът, който по този начин и не може да възвърне величието си след напускането на мениджъра Алекс Фъргюсън през 2013 година, приключи на непривичното за него 8-о място.

От Премиършип изпадат „ Лутън “, „ Бърнли “ и „ Шефилд Юнайтед “.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР