Отборът на Пари Сен Жермен победи с 2:1 като гост

...
Отборът на Пари Сен Жермен победи с 2:1 като гост
Коментари Харесай

И отново Килиан Мбапе е над всички

Отборът на Пари Сен Жермен победи с 2:1 като посетител Каен в мач от 27-ия кръг на Лига 1. Успехът не пристигна по никакъв начин елементарно, като след нулево първо полувреме домакините откриха резултата с попадение на Казимир Нинга в 56-ата минута след пас на Файсал Фажр. Тогава обаче младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе взе нещата в свои ръце и означи два гола за обрата.

Първо нападателят осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка на Юн Захари в средата на втората част, а три минути пред края довкара във вратата една избита от вратаря топка след удар на Тома Моние. С днешните си попадения Мбапе към този момент има 24 гола в Лига 1 и е безапелационен водач измежду реализаторите.

С триумфа си през днешния ден Пари Сен Жермен направи поредна крачка към нова купа на Франция. Преднината на отбора на върха сега е цели 20 точки. ПСЖ е със 71, а вторият Лил е с 51. При това състояние до играчите на Томас Тухел могат да станат първенци на доктрина още при започване на другия месец. Каен от своя страна продължава битката си за оцеляване. Нормандците са на позицията за плейоф за избавление с актив от 20 точки. Толкова има и предпоследния Дижон, който обаче е с два мача по-малко. Лига 1 27 кръг, събота 2 март  Каен 1:2краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР