Отборът на Евертън победи с минималното 1:0 на своя Гудисън

...
Отборът на Евертън победи с минималното 1:0 на своя Гудисън
Коментари Харесай

Евертън с безценна победа срещу Челси в битката за спасение, Тотнъм продължава да мечтае за топ 4

Отборът на Евертън победи с минималното 1:0 на своя " Гудисън Парк " състава на Челси и по този метод прибави скъпи три точки в борбата си за оцеляване в британската Висша лига.

Единственото попадение за момчетата на Франк Лампард означи Ричарлисон при започване на втората част, когато бразилецът наказа груба неточност на капитана на лондончани Сезар Азпиликуета, отмъквайки му топката директно пред наказателното поле на гостите.

В оставащото време домакините предстоящо бяха подложени на напън от тима на Челси, само че отличните намеси на вратаря Джордан Пикфорд резервираха нежния задатък на " карамелите " и запазиха възможностите им да останат част от британския хайлайф и през идващия сезон.

С тази победа Евертън събра 32 точки на 18-то място в класирането на два пункта зад тимовете на Лийдс и Бърнли. Голямото преимущество за тимът от Ливърпул е, че те са с мач по-малко от директните си съперници и единствено една победа би ги измъкнала от зоната на изпадащите.

В същото време тимът на Челси остава на 3-то място с актив от 66 точки, пет повече от четвъртия Тотнъм.

" Шпорите " не престават да са въвлечени в борбата за място в топ 4, откакто през днешния ден надиграха с 3:1 като хазаин коравия тим на Лестър. Хари Кейн и Хьон-Мин Сон на два пъти бяха точни за триумфа на отбора на Антонио Конте, до момента в който за гостите почетно попадение осъществя Келеши Ихеаначо.

Тотнъм обаче още веднъж може да бъде преместен от 4-та позиция, в случай че по-късно през днешния ден огромният му противник Арсенал завоюва лондонското дерби против Уест Хям. При тъждество в този дуел пък " топчиите " ще се изравнят по точки с " шпорите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР