От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството

...
От утре до края на извънредното положение колцентърът на Министерството
Коментари Харесай

Социалното министерство пусна телефон за психологическа подкрепа на възрастните

От на следващия ден до края на изключителното състояние колцентърът на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) - тел. 080088001 , ще дава безвъзмездна психическа поддръжка на възрастни хора и хора с увреждания. За задачата бяха подбрани доброволци - психолози и студенти по логика на психиката и обществена педагогика от Софийския университет „ Св. Климент Охрдиски ", които всеки ден от 9ч. до 17ч. ще съветват нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дава и настояща информация за въведените ограничения в обществената сфера до края на изключителното състояние, както и по тематики, свързани с организацията на работа, правата на работещите, даването на обществени помощи и други

В поддръжка на фамилиите и децата продължава да бъде и националната телефонна линия към Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) - тел. 116 111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог. От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за социална поддръжка, детските центрове и центровете за обществена рехабилитация и интеграция също са в подготвеност да съветват потребителите на услугите и техните фамилии се по телефон, skype или viber. Специализирана поддръжка могат да получават и записаните в бюрата по труда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР