От октомври 2020 г. Министерството на здравеопазването (оглавявано тогава от

...
От октомври 2020 г. Министерството на здравеопазването (оглавявано тогава от
Коментари Харесай

Костадин Ангелов и службите са знаели за чудовищните схеми с донори у нас, но не са си мръднали пръста

От октомври 2020 година Министерството на здравеопазването (оглавявано тогава от Костадин Ангелов ) е знаело, че в болница " Лозенец " са били осъществени най-малко няколко трансплантации на хора с подправени документи. Но управническа реакция на протичащото се не е имало, пише „ Капитал “.

Разкриването на историята стартира в края на януари 2020 година, когато Интерпол изпраща до страните, с които работи, така наречен лилава бюлетина (Purple notice). Това са уведомления до полицейските организации да имат поради, че се развива нов вид интернационална проведена престъпност.

Установяват се осъществените трансплантации на чужденци в България през последните години, комплектоват се всички налични документи на донорите и реципиентите. Тези документи се изпращат до съответните посолства за инспекция на достоверността. Когато стартират да идват отговорите, стартира да излиза наяве, че има сериозен проблем.

В публично писмо от 28 октомври 2020 година до министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов организация " Медицински контрол " написа: " Посолството на Сирийската арабска република ни осведоми, че не може да удостовери роднинска връзка сред жителите на Султанат Оман и Сирийската арабска република. Посолството на Индия ни уведомява, че апостилите на Акта за раждане и на свидетелството за брак са фалшификат. "

Най-драстични обаче били образците от Израел, където донорите били младежи от Украйна и Молдова, а получателите - жители на Израел, само че с арабски имена. Техните документи за идентичност също се оказват фалшифицирани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР