Без кофеинЯжте месо, дъвчете дъвка и гледайте в далечинатаУмората може

...
Без кофеинЯжте месо, дъвчете дъвка и гледайте в далечинатаУмората може
Коментари Харесай

С какво да заместим кафето

Без кофеин
Яжте месо, дъвчете дъвка и гледайте в далечината

Умората може да се дължи на дехидратация

Как да повишим равнището на силата си заран или при подли спадове следобяд? Най-простият, само че не и най-здравословен вид е да пием кафе. А може ли без него?

Изследвания демонстрират, че 80% до 90% от възрастните употребяват постоянно кофеин. Да, кафето ободрява. Сигурно знаете обаче, че кофеинът може да аргументи раздразнителност и стомашни проблеми и в това време да наруши съня. Ако сте решили, че сте подготвени да се откажете от кофеина или най-малко да го намалите, ще би трябвало да му намерите сурогат.

Яжте салата. Листните зеленчуци, като спанак и зеле, обогатяват организма с витамини от група В, които вземат участие в процеса на произвеждане на сила от клетките.

Хапнете нещо протеиново. Вместо безсмислено да поглъщате огромни количества въглехидрати, които ще ви държат будни за малко време, изберете храни, които съдържат протеини (месо, яйца, кисело мляко) или здравословни мазнини. Те лишават повече време за храносмилане и ще оказват помощ да се избегне внезапен спад в равнищата на кръвната захар, което значи внезапен спад на положението от зоркост до унесеност.

Дъвчете дъвка. Някои изследвания демонстрират, че дъвката може да увеличи бдителността, да ви помогне да реагирате по-бързо, да подобрите концентрацията и да увеличите продуктивността по време на работния ден.

Пийте повече вода. Ако се чувствате слаби, може да се наложи да пиете повече вода. Умората постоянно е един от признаците на дехидратация.

Излезте на открито. Промяната на ситуацията и чистият въздух освен ще ви ободрят, само че и слънцето ще ви помогне да регулирате цикъла си сън-събуждане, което също ще ви даде подтик на сила, изключително при постоянни разходки. Опитайте се да прекарвате най-малко 30 минути дневно на естествена слънчева светлина - и един час, в случай че имате бодърствуване.

Правете извършения. Движението на тялото споделя на вашите кафези, че имате потребност от повече сила. То ще се оправи със задачата и ще стартира да я създава. Упражненията също по този начин освобождават ендорфини – хормоните на положителното въодушевление.

Спазвайте дневен режим. Ако си лягате и се събуждате едновременно всеки ден, тялото ви ще разбере по кое време е време да сте нащрек и по кое време да се отпуснете.

Опитайте ароматерапия. Някои аромати могат да задействат сетивата ви и да ви оказват помощ да се концентрирайте, да спечелите сила. За да се почувствате по-енергични, пробвайте евкалипт, лимон или мента.

Превключете вниманието си. Чувството за унесеност може да е методът очите да ви кажат, че имат потребност от отмора от екрана. За да избегнете напрежението на очите, променяйте фокуса си, до момента в който работите, и постоянно гледайте в далечината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР