От няколко години свикнахме да виждаме как хора доближават смартфона

...
От няколко години свикнахме да виждаме как хора доближават смартфона
Коментари Харесай

Малките търговци с ново решение вместо ПОС терминал

От няколко години свикнахме да виждаме по какъв начин хора приближават смарт телефона си до ПОС терминала в магазина и след малко " дзън " отминават бързо с покупките си. Сега си представете, че от другата страна в ръката на търговеца също устройството е смарт телефон или таблет - за какво не?

Вече всеки смарт телефон може да бъде ПОС терминал, т.е. точка на покупка с карта. Това е допустимо с помощта на софтуерното развиване и финтех нововъведенията. Без външни устройства, без спомагателен хардуер или кабели. Само с приложение на телефона или таблета.

Потребителят обича да може да се довери, да е предпазен, сигурен и всичко да се случва с лекост. Затова като софтуерен водач Mastercard влага в концепцията Tap on Phone (TOP) - решения, които трансформират смарт телефона (или таблета) на търговеца в ПОС терминал. Клиентите просто допират своята безконтактна карта или устройство - смарт телефон, смарт часовник - за заплащания до безконтактен читател, който към този момент може да е различен смарт телефон.

Tap on Phone е безконтактно решение на Mastercard за приемане на картови заплащания, което се имплементира от банките и финансовите институции и се предлага под разнообразни имена и марки.
Реклама


Вследствие на всичко това фермерският пазар или градският фестивал бързо и елементарно стават cashless пространство, където никой не рови за стотинки, не чака ресто и не се натрупат опашки.

" Интересно е, новаторско и доста комфортно, когато имаш няколко обекта и ПОС терминали, само че по същото време би трябвало да участваш и на фест или градско събитие. Бих го предложил на всички обекти, с които работя - винарни, ферми, заведения за хранене, дребни пекарни, магазинчета за фермерски артикули ", споделя Емил Коралов, идеолог и издател на DiVino.bg Magazine, форума на българското вино DiVino.Taste и един от учредителите на Българска винена академия.

Дигитализацията на дребните търговци е основна част от поддръжката на тяхната конкурентоспособност - Tap on Phone и неговите приложения са гъвкави съгласно потребностите на съответния бизнес, на по-ниска цена и с по-ниска поддръжка за търговеца.
Реклама
" Отскоро в услуга на бизнеса към този момент работи и високотехнологичното приложение Smart POS by Postbank. Накратко казано, то трансформира телефона в ПОС терминал. Търговците, без значение от мащаба на техния бизнес, могат да се възползват от новаторското решение, което им разрешава да одобряват заплащания единствено на смарт телефон. В допълнение ще имат непрекъснат достъп до информация за всяка трансакция, както и за осъществения оборот през приложението ", споделят от Пощенска банка, първата банка, която предага решението в мрежата си от търговци.

Кризата с ковид-19 сътвори нужда от незабавни решения, с които дребният бизнес - гръбнакът на европейската стопанска система - да се приспособява към новата действителност и да отговори на условието на потребителите за цифрови заплащания. Същевременно пандемията в допълнение натовари дребните търговци и завари доста от тях без финансов запас и подготвеност за цифрови заплащания.

Mastercard има вяра, че огромните би трябвало да се грижат за по-малките, и по тази причина в интервала сред 2020 и 2025 година влага $250 млн. в решения и планове на дребния бизнес.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР