От новия сезон във волейболния Левски ще има още една

...
От новия сезон във волейболния Левски ще има още една
Коментари Харесай

Бразилско семейство в Левски: Щастливи сме, че след 10 години сме в един клуб

От новия сезон във волейболния Левски ще има още една южноамериканска роднинска връзка, оповестиха от клуба.

След аржентинските сестра и брат Гуадалупе Рамела и Алехандро Торо със синята фланелка ще играе бразилското семейство Карла и Майкон Морейра. Съпрузите пристигнаха в София надлежно от испанския Тотал Енерджи и гръцкия Кифисия.

Посрещачка Карла и центърът Майкон към този момент близо месец водят подготовка с Левски.

" Когато дойдох, бях същински впечатлен. Всичко тук е толкоз огромно и добре проведено. Определено ми харесва доста ", сподели Майкон пред формалния уебсайт на тима.

" И на мен ми харесва. Веднага си пролича, че Левски е един извънредно добре проведен клуб. Всичко е супер структурирано. Фитнесът е съвършен. Същото се отнася за залата и кортовете. Треньорите, физиотерапевтът и изобщо целият личен състав са на равнище ", счита Карла.

" Когато дойдох, видях, че в тима има доста млади играчи. Те несъмнено са положителни. Това е супер, тъй като те дават страхотна сила на тима. Аз съм малко по-възрастен (б. а. - предишния месец центърът навърши 29 години) и това ми дава още по-голяма мотивация. Караме да съм в звук с тази сила, което ми харесва ", добави Майкон.

" При нас ситуацията е същото. Аз съм на 28 година и съм най-възрастната в тима. Както споделя Майкон, това младите дават доста сила, от време на време даже идва допълнително, само че това е добре. Стимулира ни. Понякога се пробват да се майтапят с нас, само че не им се получава. Всичко, несъмнено, е доброжелателно ", показа брачната половинка му.

" В Бразилия имаме проблем, че не се дава късмет на младите. Самата аз имах подобен проблем. Когато пристигнах в Левски, незабавно ми стана ясно, че тук е тъкмо противоположното. Ето ние имаме Мика (18-годишната Микаела Стоянова), която играе като диагонал и се показа доста положително против Бразилия в олимпийската подготовка на България. Тя е млада, само че играе към този момент като зряла волейболистка. ", добави тя.

" Перфектно за нас, че играем в един клуб. От 10 години се опитваме да го създадем ", разкри Майкон. " Да, 10 години и с Левски успяхме. Наистина опитвахме доста пъти. Във Франция бяхме дружно, само че в разнообразни тимове. Той беше на юг, а аз – на север. С трен дистанцията се изминаваше за 7 часа. Ние сигурно вървим към завършек на кариерите си и сме щастливи, че успяхме да се съберем ", добави Карла.

" Бях към този момент подписал с Левски, а моят управител се опитваше да откри верния тим за Карла. Казах му, че доста желаеме да играем дружно, с цел да сме още по-щастливи. Той ми отговори, че доколкото знае Левски търси нов стабилен краен нападател за женския си тим. Пратих му видео на Карла. Той задвижи нещата и по този начин се стигна и до нейния автограф ", описа бразилецът.

" Харесва ни София. Не сме видели доста, тъй като упражняваме всеки ден. Малкото, което сме видели, обаче ни харесва. Имам поради наоколо до дома ни. Много е умерено. В региона живеят фамилни хора. Всичко ни и доста близо ", сподели Карла.

" Миналия сезон мъжкият отбор се е показал доста добре с третото място. Сега би трябвало да продължим нагоре. Това ще стане с гонене до дупка на успеха във всеки мач ", приключва Майкон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР