От Националната асоциация на работещите в спешната помощ отправиха призив

...
От Националната асоциация на работещите в спешната помощ отправиха призив
Коментари Харесай

Медиците от Спешна помощ: Разхлабването на мерките е гавра

От Националната асоциация на работещите в незабавната помощ насочиха апел към министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов да анулира незабавно издадената от него заповед за, определяйки я като " подигравка с труда на всички медици на първа линия и е опасност за избавяне живота на пациентите ".
Позицията на медиците е отправена в особено послание към ръководещите, подписано от ръководителя на асоциацията доктор Десислава Кателиева , което беше оповестено на формалната страница на Национална асоциация работещи в незабавна здравна помощ във Фейсбук.
" Министерството на здравеопазването регистрира, ден преди разхлабването на противоепидемичните ограничения, за един ден 5176 новозаразени - растеж с 679 индивида,155 умряли, 9811 приети в болница. Всички тези индикатори сочат още веднъж растеж на болни и усложнени пациенти, които ние би трябвало да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме ", пишат медиците.
 Писателят Людмил Станев: Престъпно е да се отварят заведения за хранене, когато няма кревати в лечебните заведения Писателят Людмил Станев: Престъпно е да се отварят заведения за хранене, когато няма кревати в лечебните заведения
„ Намирам за незаконно решението да се отварят всякакви заведения за хранене, фитнеси и други неща, тъй като ние изнемогваме, а пък няма и кревати...
" Колкото повече са инфектираните, толкоз повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след Covid-инфекцията. Това е непостижимо за нашата войска от 300 мобилни екипа, 160 филиала за незабавна помощ и към 40 незабавни отделения на територията на страната. Много от сътрудниците ни се разболяха и се постанова да осигуряваме графика с изключителни наряди ", се споделя в тяхната позиция.
Оттам декларират още, че работят на ръба на опциите си и изрично отхвърлят да носят отговорност за " закъснялата и несъответстваща на потребностите на пациентите ни незабавна помощ ".
" Ние желаеме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена незабавна здравна помощ, само че нямаме веществен и човешки запас, който да отговори на растежа на инфектираните. Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по лечебните заведения, закъснелите или неосъществени хоспитализации е на ръководещите, които не осигуриха съответни на растежа на епидемията противоепидемични ограничения и своевременна всеобща имунизация на популацията ", пишат още от Асоциацията в позицията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР