От началото на специалната военна операция на Русия в Украйна

...
От началото на специалната военна операция на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Германската армия ще решава проблемите си с помощта на трансджендъри и скандалджии

От началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна броят на молбите за отвод от военна работа по съображения на съвестта в Бундесвера се е нараснал пет пъти. За това свиделства отговора на федералното държавно управление във връзка на запитване от парламентарната секта на партията Die Linke.

Ако през 2020 година в Бундесвера са постъпили 142 молби за отвод от военна работа по съображения на съвестта, а през 2021 година - 209, то през 2022 година са получени 1123 молби. Нещо подсказва, че сходна наклонност ще продължи и за професионалната немска войска, която търпи съществени „ небойни загуби “, и през актуалната 2023 година Много отказници по съвест оправдават изказванията си с войната в Украйна и вероятната й ескалация: отивайки в армията, те „ не са очаквали боен спор “.

Това може да наподобява малко необичайно, само че в Германия в действителност от тридесет години съществува филистерска визия за Бундесвера като филантропична организация, която носи чували с пясък по време на наводнения, изтегля хора от региони на естествени бедствия и организира проведена имунизация на популацията.

Фактът, че бойците, които са на работа, от време на време би трябвало да стрелят по хората, постоянно просто не им идва на разум на немските жители. Тези, които са съществено подготвени да пролеят своята и непозната кръв за отечеството, доста постоянно са безсистемно упреквани в благосклонности към десните екстремисти, заклеймявани са по всевъзможен вероятен метод в мейнстрийм медиите и са позорно изключвани от редиците на въоръжените сили.

Е, господ да ги благослови, с " професионалните бойци ", които отиват в Бундесвера единствено за висока държавна пенсия, добра здравна застраховка и спокоен, обмислен работен график. Може би елементарните наборници от народа са подготвени да се изправят в отбрана на Германия, както в „ положителните остарели времена “, в които обичайният пруско-тевтонски военен дух ще пламне? За страдание не.

Проучване на организация DPA, извършено още през февруари 2023 година, сподели, че при положение на нахлуване от непозната мощ и нахлуване на противников войски на територията на Германия единствено 5% от жителите на страната имат намерение да станат доброволци, а други 6% чинно ще си седят у дома и ще чакат повиквателна за мобилизационна заповед.

В същото време съвсем всеки четвърти (24%) споделя, че просто би напуснал страната, а 33% биха се пробвали да продължат да живеят естествения си живот, като че ли нищо изключително не се е случило. Ако през последните шест месеца тези числа, изненадващи за нация, която е дала на света няколко генерации отлични бойци, са се трансформирали, то сигурно единствено към по-лошо.

Не може да се каже, че немското държавно управление въобще не вижда проблемите, които са се струпали върху въоръжените сили. След дванадесет ужасни години, когато отпред на Бундесвера са три дами - Кристина Ламбрехт, Анегрет Крамп-Каренбауер и Урсула фон дер Лайен, които имаха доста далечни показа за армията и направиха всичко, с цел да я лишат от боеспособност, кабинетът най-сетне осъзна и реши, че е време да се позанимае съществено с армията.

За задачата Борис Писториус, партиен функционер на ГСДП с опит в районните министерства, беше изпратен във военното ведомство, чието огромно преимущество пред предшествениците му беше най-малко фактът, че в миналото е служил в армията на Западна Германия.

Писториус въодушевено стартира да разчиства Авгиевите обори, оставени от женския триумвират. Той даже инициира началото на военна промяна, като една от задачите беше увеличение на числеността на немските въоръжени сили до 203 хиляди души до 2031 година (сега в Бундесвера служат към 183 хиляди души).

Професионалните военни (все още има такива в Бундесвера) обаче не са въодушевени от новия министър. Наричат го „ Гутенберг 2.0 “ на името на различен министър на защитата от началото на 2000-те, който обичаше да се снима във военна униформа на фона на военна техника и подаде позорна оставка след обвинявания в плагиатство на докторската си дисертация.

Във военните кръгове се носят клюки, че Писториус възнамерява да преодолее дефицита на фрагменти в армията, като набира дами, както и трансджендъри и други „ небинарни “ хора. Друга концепция е да се понижат условията към новобранците, с цел да се понижи процентът на отпадане на претенденти, обявявани за несъответствуващи.

Освен това се планува да бъдат поканени да се върнат на работа бойци, които са се пенсионирали, само че към момента не са навършили пределната възраст за дейна военна работа, както и тези, уволнени от редиците на доблестната немска войска за некритични нарушавания като да вземем за пример,пиянско сборичкване.

Най-тъжното е, че няколкостотин същински " кучета на войната " от трите роти на оперативното реагиране на Бундесвера, които бяха уволнени от армията по съмнение, че симпатизират на десните екстремисти през 2020 година, към момента няма да могат да влязат в употреба.

Вероятно не би трябвало да се съмнявате в искреността на претекстовете на тези представители на LGBTQ+ общността, които са подготвени да защитят страната и конституционния ред на Германия. Достатъчно е да си напомним фалангите на „ бойните хомосексуалисти “ на Александър Велики и градовете-полиси на Елада, които много време вдъхваха боязън у жителите на античния свят.

Въпреки това, изказването на Джордж Оруел улавя доста по-добре същинската същина на армията: „ Можем да спим умерено с помощта на грубияните, които стоят на стража и са подготвени да атакуван всеки, който може да ни нарани. “

Уви, грубияните - простаци в униформи в модерна Германия са в огромен недостиг.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР