От години органите в различни държави по света се борят

...
От години органите в различни държави по света се борят
Коментари Харесай

Европейският съюз със забрана за броката - какво трябва да знаем за новата мярка

От години органите в разнообразни страни по света се борят с микропластмасата, която е главен замърсител на околната среда. В Съединени американски щати да вземем за пример още от 2015 година са неразрешени почистващи препарати, ексфолианти и пасти за зъби със наличие на микропластмасови детайли.

Новата възбрана, този път наложена от Европейския съюз, пък визира броката и е към този момент в действие. Това значи, че е неразрешено да се продават артикули, в това число козметични и почистващи, които съдържат микропластмаса.

Целта на мярката, част от Зелената договорка на Европейски Съюз, която възнамерява до 2050 година Европа да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент, е да се намерят по-екологични други възможности на микропластмасата, с цел да се понижи замърсяването на океана.

Ограничението обаче има изключения. Поясняваме, че неразрешеният тип брокат е насипният - този, който се употребява в грима за искра на лицето. В същото време е разрешено да се продава брокат, изработен от биоразградими, естествени или водоразтворими материали, както и подобен изработен от " неорганични " материали като метал и стъкло. Блестящите мъниста и пайети, които са предопределени за зашиване към облекла, също не са неразрешени.

Друго, което пък търговците би трябвало да знаят за новата мярка на Европейски Съюз, е, че продуктите, които към този момент са на пазара, могат да продължат да се продават до изчерпването им. Все отново за това има подложен период и той е 16 октомври 2035 година Дотогава обаче на козметичните артикули за лице, устни и нокти би трябвало да баде подложен етикет, уточняващ, че те съдържат микропластмаса, написа Allure.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР