От години българският спорт става заложник на една шепа хулигани.

...
От години българският спорт става заложник на една шепа хулигани.
Коментари Харесай

Кралев: Грешка е да санкционираме клубовете за хулиганството, ще наказваме лично

От години българският спорт става пленник на една шепа хулигани. Голяма част от тях са с престъпно досие и те тероризират и почитатели, и фенове, и съдии и треньори. Всички. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на брифинг след срещата сред институциите на националния стадион „ Васил Левски”, на която бяха разисквани ограничения за оправянето с футболното безчинство.
„ Всички сме обединени към концепцията, че досегашната форма за битка с тези уродливи феномени не е доста ефикасна. Смятаме, че главният пропуск е, че законът се концентрира върху наказания на клубовете . Оттук нататък всички дълготрайни промени, които ще вършим, ще изповядват философията за усилване на персоналната отговорност ”, акцентира министър Кралев.
Той акцентира, че ще бъдат подхванати и незабавни законови промени за справяне с казуса. „ Имаме чисто нов Закон за футболното безчинство, направен от група народни представители и представители от министерството, под управлението на ръководителя по Комисията за младежта и спорта Славчо Атанасов”, изясни министър Кралев.
По думите му ще се работи и върху нова Наредба за сигурността на спортните обекти и уреди, чието разработване ще вземат присъединяване специалисти от Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие, съобщи Фокус.
„ Ще пожелаваме от всички клубове да бъдат сложени камери . Такива камери, каквито министерството изисква. Ще бъдат заложени стандарти за сигурност на стадионите, които ще настояваме да бъдат спазвани, без изключение. Като имат пари да дават по 20 000 лв. заплати на футболисти, ще имат пари да дадат и за съоръжение на стадионите си с камери”, аргументира се министър Кралев.
Той добави, че е разискване и вид за поименна продажба на билети , с цел да се знае самоличността на всеки футболен почитател, който влиза на стадиона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР