Левски назначи Николай Костов за треньор, съобщиха от пресцентъра на

...
Левски назначи Николай Костов за треньор, съобщиха от пресцентъра на
Коментари Харесай

Николай Костов - новият стар треньор на Левски

" Левски " назначи Николай Костов за треньор, оповестиха от пресцентъра на клуба. Изборът на " сините " бе непредвиден - предполагаше се, че управлението на отбора ще предпочете чужденец да застане отпред на тима.

Това ще бъде втори престой отпред на " Левски " за Костов. Преди 11 години, през сезон 2011/12, той бе ментор на  " сините " за 11 мача, в границите на които записа 9 победи и 2 загуби. Два интервала прекара и като футболист в тима - през сезон 1989/89 и през 1993/1994 година, в които изигра общо 8 мача.

Костов води голям брой тимове в чужбина - кипърските " Анортозис ", " Олимпиакос " (Никозия), " Онисилос " и АЕК (Ларнака), арменския " Бананц ", съветския " Тосно ", украинските " Металург " (Донецк), " Таврия ", " Карпати " (Лвов) и " Стал ", както и казахстанския " Шахтьор " (Караганда). За последно той бе треньор на казахстанския " Каспий " през 2022 година

В България е работил в  " Добруджа " и в " Ботев " (Пд). 

Представянето на Николай Костов ще бъде преди първата подготовка на тима за идния сезон, която ще се организира на 21 юни. Очаква се в екипа му да влезе различен някогашен състезател на " Левски " - Саид Ибраимов, който бе дълготраен помощник на Станимир Стоилов в " Литекс ", " Ботев " (Пд) и " Астана ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР