Националният отбор на България по футбол най-после постигна победа след

...
Националният отбор на България по футбол най-после постигна победа след
Коментари Харесай

България най-после с победа – 5:1 срещу Гибралтар

Националният тим на България по футбол най-сетне реализира победа след 8 мача и съвсем без година без триумф.

„ Лъвовете “ победиха с 5:1 дилетантите от новобранеца Гибралтар в мач от четвърта група на дивизия С в Лигата на нациите.

Резултатът обаче се оказа без значение. Групата бе извоювана от Грузия, която се изкачва в по-горната дивизия В.

Двубоят, игран на стадион „ Хювефарма сцена “ в Разград, бе дебют на старши треньора на националите – сърбина Младен Кръстаич. Както даде обещание, той вкара дебютанти. Цели петима играчи облякоха довечера за първи път националната фланелка. Това бяха Илия Груев, Йоан Стоянов, Никола Илиев, Георги Русев и Марин Петков. Последният даже вкара гол.

Българският тим откри резултата в 23-ата минута след гол с глава на Валентин Антов след центриране от корнер на Филип Кръстев.

Само три минути по-късно обаче Гибралтар изравни с гол на своя 39-годишен капитан Рей Чиполина, чиято съществена специалност е митничар.

Все отново „ трикольорите “ съумяха да излязат още веднъж напред още преди почивката с гол на капитана Кирил Десподов.

През второто полувреме България вкара два гола единствено за три минути. Първо се разписа Радослав Кирилов, а по-късно – Илиян Стефанов.

Десет минути преди края попадение означи и Марин Петков, който е запаса в „ Левски “.

По същото време Грузия победи вкъщи с 2:0 отбора на Република Северна Македония (РСМ) и към този момент е недостижима на първото място, въпреки всеки тим да има да изиграе по още един мач.

Отборът от задкавказката република нямаше никакви проблеми против балканджиите, които даже си вкараха автогол посредством Боян Майовски в 35-та минута. През втората част се разписа и Хвича Кварацхелия – новата звезда на италианския „ Наполи “.

На 26 септември България гостува на РСМ, а Грузия – на Гибралтар. И двата мача са без значение. Само при положение на победа нашите национали могат да се изкачат на второто място за сметка на Северна Македония.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР