От екологична гледна точка няма пречка за рестарта на проекта

...
От екологична гледна точка няма пречка за рестарта на проекта
Коментари Харесай

Екоминистърът Нено Димов: Няма екологични пречки пред АЕЦ Белене


От екологична позиция няма спънка за рестарта на плана АЕЦ " Белене ". Това съобщи в предаването „ Здравей, България” на NOVA министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той изясни, че планът има настояща оценка за влияние върху околната среда, съгласувана и със заинтригуваните прилежащи страни.

Имаме всички документи и процедурата е спазена, сподели екоминистърът. „ Има оценка за въздействието върху околната среда по отношение на плана за АЕЦ „ Белене”. Тя е спазила напълно интернационалното законодателство, в това число българското. От тази позиция сме спазили изцяло процедурата. Имаме всички документи от екологична гледна точка”,

Относно мястото, където ще бъдат съхранявани отпадъците, по думите му, това е въпрос, който е от компетенциите на Министерството на енергетиката. „ Щом има настояща оценка за въздействието, това значи, че от екологична позиция не е рисково да се построи АЕЦ „ Белене”, съобщи Димов.

Междувременно за през днешния ден са оповестени митинг и контрапротест пред Министерския съвет. Поводът - да се даде ли живот на плана " Белене " или не. За позитивно развиване на нуклеарната енергетика са от АБВ, срещу от " Демократична България ".

По думите на някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров, който в този момент е част от екипа на " Демократична България ", сходен рестарт на плана е непростим. Според мнението на Румен Петков от АБВ възобновяването на плана даже е закъсняло.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР