От днес се облекчават част от Covid-мерките и студентите могат

...
От днес се облекчават част от Covid-мерките и студентите могат
Коментари Харесай

Облекчават Covid-мерките: Студентите могат да се върнат в университетите

От през днешния ден се облекчават част от Covid-мерките и студентите могат да се върнат в университетите.

Присъствен развой в университетите ще е вероятен със " зелен документ " или без него, само че при по едно и също време осъществяване на на практика извършения на не повече от 50% от групите.

Условие е и провеждането на лекции при 50% претовареност на пространствата. Задължително е и носенето на маска от студенти и преподаватели. Носенето на маски е наложително, а пространствата ще се дезинфекцират на всеки кръговиден час.

На този декор обаче не всички студенти желаят да се върнат в аудиториите.

Миналата седмица студенти от УНСС изпратиха петиция до ректора на вуза проф. Димитър Димитров, с която упорстват преди да ги връща в аудиториите да направи онлайн изследване за настройките за връщане измежду всички студенти, преподаватели и чиновници, заяви " СЕГА ".

" Настояваме да бъде направено почтено изследване измежду студентите, преподавателите и чиновниците на УНСС какви са настройките за връщане към аудиторните занятия, в случай, че под 30% са имунизираните студенти и това е сериозна опасност за здравето на всички нас. За всички е ясно, че така наречен КОВИД ограничения няма да бъдат спазвани в университета по ред аргументи. Тук даже не включваме голямото стеснение, което ще провокира сходно връщане " на пожар " в чисто учредителен и финансов проект за студентите, освободили стаите в общежитията и квартирите си ", се споделя в известието, а петицията е подписана от над 900 студенти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР