Иран омаловажипри намирането на мястото на катастрофата на , съобщава

...
Иран омаловажипри намирането на мястото на катастрофата на , съобщава
Коментари Харесай

Иран омаловажи ролята на турския дрон за засичане на мястото на катастрофата с Раиси

Иран омаловажипри намирането на мястото на злополуката на , оповестява " Ройтерс ".

Вместо това Генералният щаб на иранската войска открои работата на своите лични дронове.

Рано в понеделник турската Анадолска организация заяви, че турски дрон Akinci е разпознал " източник на топлота, за който се допуска, че са останките на хеликоптера, пренасящ президента Раиси " и е споделил координатите си с иранските управляващи.

" Въпреки че Турция изпрати дрон, оборудван с камери за нощно виждане и термални камери, той не съумя да локализира тъкмо мястото на злополуката заради неналичието на съоръжение за разкриване и контролни точки под облака ", показаха от иранската войска, имайки поради неподходящите метеорологични условия, за които се счита, че са приминили злополуката.

Както Иран, по този начин и Турция разполагат с огромен боеприпас от дронове и желаят да показват успеваемостта им за експортните пазари. Западните сили упрекнаха Иран, че п
 Турски дрон е засякъл мястото на злополуката с президентския хеликоптер в Иран
Турски дрон е засякъл мястото на злополуката с президентския хеликоптер в Иран

Спасители бързат към мястото на случая

Запознати източници настояват, че и рански дронове се употребяват и от суданската войска във войната ѝ против Силите за бърза поддръжка . Техеран обаче отхвърли тази информация.

Въоръжените сили на Иран обасниха, че не са били в положение неотложно да изпратят свои лични усъвършенствани дронове, оборудвани с радар със синтетична апертура, защото по време на случая те са били ситуирани в северната част на Индийския океан.

Мястото на злополуката, където бяха извадени телата на президента Раиси и външния министър Хосейн Амирабдолахян дружно с тези на други публични лица, в последна сметка от иранските наземни избавителни сили и от дронове, изтеглени от Индийския океан, прецизират от армията.

Иранската публична осведомителна организация ИРНА добави, че координатите, споделени от турските дронове, се разграничават със 7 км.

Иранската войска изясни, че е избрала Турция измежду " другарските страни " за помощ в избавителната задача заради близостта ѝ до мястото на случая в северозападната част на страната.
 Съединени американски щати получили молба от Иран да търсят хеликоптера на Раиси
Съединени американски щати получили молба от Иран да търсят хеликоптера на Раиси

Вашингтон не оказал помощ заради логистични причини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР