В навечерието на 24 май Кирило-Методиевският научен център у нас

...
В навечерието на 24 май Кирило-Методиевският научен център у нас
Коментари Харесай

Изложба у нас показва делото на Кирил и Методий по света

В навечерието на 24 май Кирило-Методиевският теоретичен център у нас откри изложбата " За Кирил и Методий в миналото и в този момент ".

Експозицията включва 20 пана със фотоси и картини.

Тя демонстрира по какъв начин в другите кътчета по света се резервира кирило-методиевата традиция, а особено внимание е обърнато и на детското творчество.

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

Целта е да се показват както античните корени, по този начин и актуалното усещане на делото на светите братя. Изложбата е ситуирана в Античния комплекс " Сердика " и ще остане там до 27 май.

„ Ние демонстрираме цялата разноцветност на тази традиция. Показваме буквите, демонстрираме храмовете, в които българите отдават респект на светите братя и техните следовници и всички тези събития, свързани с тях “, разяснява проф. Славия Бърлиева, професор в Кирило-Методиевия теоретичен център при Българска академия на науките.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР