От днес до 30 март Истанбул ще бъде домакин на

...
От днес до 30 март Истанбул ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Нов кръг от преговори между Русия и Украйна, Истанбул ще е домакин

От през днешния ден до 30 март Истанбул ще бъде хазаин на идващия кръг от директни договаряния сред представителите на Русия и Украйна, заяви представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Ибрахим Калън.
"Срещата на преговорните делегации на Русия и Украйна ще се организира в Истанбул. Ние ще продължим да поставяме старания и да подхващаме начинания за реализиране на прогрес в договарянията и преустановяване на войната във допустимо най-кратък период ", написа Ибрахим Калън в Туитър.
Вчера денем турският президент е разговарял по телефона с съветския президент Владимир Путин. От Дирекцията по връзки към президентството оповестиха, че двамата държавни ръководители са разискали събитията по отношение на войната сред Русия и Украйна и преговорния развой.
"Подчертавайки нуждата от преустановяване на огъня и определяне на мир сред Русия и Украйна допустимо най-скоро и от възстановяване на филантропичната обстановка в района, президентът Ердоган съобщи, че Турция ще продължи да способства по всевъзможен метод в този развой. Президентът Ердоган и президентът на Русия Владимир Путин се договориха идната среща на преговорните екипи на Русия и Украйна да се организира в Истанбул ", се показва в известието на Дирекцията.
Новината бе доказана и от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който написа в Туитър: "Ние сме наясно с отговорността за доверието, което страните изпитват към Турция. В резултат на напъните на президента Ердоган преговорните делегации на Русия и Украйна ще се срещнат в Истанбул лице в лице. Надяваме се, че срещите ще доведат до трайно преустановяване на огъня и определяне на мир ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР