Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има

...
Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има
Коментари Харесай

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Новият американски пакет от военна помощ за Украйна ще има резултат на бойното поле, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по време на визитата си в Киев, съобщи Ройтерс.
 
В края на април Вашингтон най-сетне одобри законопроект за даване на военна помощ на Украйна, който месеци наред се бавеше поради съпротивата на някои републиканци в Конгреса на Съединени американски щати, до момента в който съветските сили се възползваха от превъзходството си в огневата мощност, с цел да стартират атака.
 
" В близко бъдеще помощта към този момент е на път, като част от нея е пристигнала и ще идва още. Това ще има действително значение против продължаващата съветска експанзия на бойното поле ", сподели Блинкън.
 
Зеленски приветства " решаващата " американска помощ, като акцентира най-големия недостиг на страната – системите за противовъздушна защита. Зеленски съобщи пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна защита за североизточния град Харков, който е подложен на съветски въздушни удари.
 
" Цивилни, воини, всички - те са под съветските ракети ", сподели Зеленски. Украинският президент съобщи, че желае да разиска гаранциите за сигурност със Съединени американски щати, както и да помоли Блинкън да събере поддръжката на повече страни на идната среща на върха за мир, която ще се организира в Швейцария през юни.
 
Киев се надява, че възобновените задължения за доставка на западни оръжия ще му разрешат да си възвърне самодейността на бойното поле и да си върне част от територията си, която към момента е окупирана от Русия.
 
" Също толкоз сме решени с течение на времето Украйна да се изправи на крайници: във военно, икономическо и демократично отношение ", сподели Блинкън. " Една мощна, сполучлива, процъфтяваща и свободна Украйна е най-хубавият вероятен упрек към Путин ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР