От Bloomberg са оптимистично настроени към потенциала на Биткойн, като

...
От Bloomberg са оптимистично настроени към потенциала на Биткойн, като
Коментари Харесай

Биткойн ще скочи до $500,000 според анализатор на Bloomberg

От Bloomberg са оптимистично настроени към капацитета на Биткойн, като плануват растеж до $500,000, поради непрекъснатото му нанагорнище към нови годишни върхове.

През последните дни скокът на цената на Биткойн беше незабравим, като надвиши границата от $42,000. През първите 5 дни на декември се наблюдаваше скок от над 10%, което бележи трети следващ месец на облаги и впечатляващо 150% нарастване на цената на Биткойн през тази година.

Тази поредност от събития провокира възторг в крипто общността.

Финансовите анализатори, подтикнати от този възторг, в този момент вършат смели прогнози по отношение на бъдещата цена на Биткойн, които варират от $50,000 до почти $500,000. Много от тези прогнози обаче се основават на вътрешен глас и неразбираеми механически разбори.

Надхвърлянето на $42,000 от Биткойн е единствено началото на нов крипто суперцикъл, който ще изтласка BTC над $500,000 в границите на това съгласно анализатор на Bloomberg.

Мат Малей, основен пазарен пълководец в Miller Tabak & Co, призна за нарастващия възторг, като означи какъв брой бързо могат да се трансформират настроенията за Биткойн. Той посочи, че голямото рали през 2020 година и 2021 година значително се дължи на голямата ликвидност, инжектирана в системата по време на пандемията. Без сходна инжекция Малей предизвести, че някои от тези прогнози може да останат недостижими фантазии.

Освен това се счита, че възходящото очакване за евентуален спот Биткойн ETF е повлияло доста върху неотдавнашното повишаване на цените. Концепцията за артикул, кадърен да притегли обичайните институционални вложители в крипто сферата, без да ги излага на възприеманите опасности, свързани с криптовалутите, набира известност.

Крипто бранша с неспокойствие чака решението на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) по отношение на другите спот заявки за Биткойн ETF. След като бъде утвърден, Биткойн евентуално ще се приближи до осъществяването на някои от позитивните прогнози, защото се чака институционалният капитал да наклони везните в удобна посока.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР