От 27 до 29 юли 2020 г. в хотел Интернационал“,

...
От 27 до 29 юли 2020 г. в хотел Интернационал“,
Коментари Харесай

Конференцията Заетост за всички“ събира експерти край Варна

 От 27 до 29 юли 2020 година в хотел " Интернационал “, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат национална конференция " Заетост за всички “ (по план " Партньорство за по-добър живот “) и народен конгрес " Социални услуги и развиване “, проведени от Националния алианс за обществена отговорност в партньорство с Министерството на труда и обществената политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Националното съдружие на общините в Република България, Националната асоциация на обществено виновните работодатели и Община Варна. Конференцията ще бъде открита в 10:30 ч. на 27 юли (понеделник).

В събитията са поканени и ще вземат участие представители на държавни институции, общини, работодатели, неправителствени организации, университети, снабдители и екипи на обществени услуги и други заинтригувани страни по тематиките от цялата страна.

Гости на събитията се чака да бъдат министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, зам.-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова, изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова, представители на дирекции от МТСП, Агенцията по заетостта, регионалният шеф на Варненска област Стоян Пасев, кметът на Община Варна Иван Портних, ръководителят на НАСО Георги Георгиев, представители на централни и районни институции от обществената сфера, работодатели, неправителствени организации и други С видео послание в събитията ще се включи и генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло.

Основната цел на конференцията е да даде опция за съдържателни изложби и полемики, продан на положителни практики, разискване на законодателни рамки, създаване на национални и европейски партньорства по тематиката за заетостта на хората с увреждания и въздействието й за по-добрия им живот.

В програмата са включени редица настоящи и извънредно значими въпроси. Ще се показват и обсъдят визии по отношение на държавната политика в поддръжка на приобщаващата претовареност, положението и развиването на корпоративната обществена отговорност, поддръжката на работодатели за обезпечаване на претовареност и по-добри условия за трудова интеграция на хората с увреждания, ролята и смисъла на профилираните предприятия, обществените предприятия и обществените услуги за поощряване и повишение на заетостта и прочие Ще бъдат презентирани и положителни практики от България и Европа.

Предвиден е и специфичен панел, отдаден на новия Закон за обществените услуги. В рамките на събитието ще се реализира първата национална работна среща след влизането в действие на Закона за обществените услуги и в интервала на подготовка на подзаконовите нормативни актове по него. Във връзка с това форумът ще даде опция да се обсъдят редица въпроси, свързани с работата на обществените услуги в новите условия.

Форумът във Варна е водещо годишно събитие в обществената сфера, предстоящо от доста експерти и предоставящо необятна естрада за задълбочени разисквания по значими тематики. Предвид ситуацията тази година за провеждането на събитията са взети и ще бъдат спазвани прецизно всички противоепидемични ограничения.

 Традиционният народен конгрес е част от годишната стратегия на НАСО, чиято цел е развиване на партньорството сред всички заинтригувани страни в обществената сфера, по-ефективно обмисляне и осъществяване на обществените политики и обществена поддръжка за хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР