От 2009 г. сме в тайна политическа криза, насечена от

...
От 2009 г. сме в тайна политическа криза, насечена от
Коментари Харесай

Иван Костов: Сегашните институции са просмукани от ендемична корупция

" От 2009 година сме в загадка политическа рецесия, насечена от чести предварителни избори. Търсенето на повода ще ни докара до един доста бездънен спор в българското общество, състоящо се от разнообразни общности.

Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.
 Иван Костов: Страната ни е в рецесия, за която предизвестих Иван Костов: Страната ни е в рецесия, за която предизвестих
" Предупрежденията ми не бяха чути ", по този начин разяснява пред БНР здравната рецесия в страната Иван Костов, министър председател на България в интервала 1997...

" Ако го съпоставим с преди 20 години, тогава една тънка негова каста - гражданско общество, със своето политическо посланичество след неуспеха на предходната номенклатура, извърши избрани промени, само че Най-важната част от промените - върховенството на закона и разграждането на тази система, с което да се пазят правата и свободите на хората и в същото време да им внушава правдивост и сигурност, не беше довършена ", сподели Костов.

" Европейски Съюз одобри България с незавършена политическа и обществена система и това стана поради съпротивата на една забележителна част от българското общество, която разпарчетоса политическото посланичество. Имаше огромна общественост, която бе носталгично настроена и не приемаше консолидацията посредством върховенството на закона. Политическото посланичество на съпротивляващата се на европейския ни път общественост имаше друга стратегическа цел и тя е известна - усвояването, а не вложението на европейските финансови средства в България ", счита някогашният министър председател.

По думите му към този момент 20 години живеем в тази обстановка, само че за този интервал има свободно предприемачество и пазарна стопанска система и тя работи и създава гражданско общество и междинна класа непрестанно.

" става все по-значителна част от българското общество. Тя излезе на улиците предишното лято, не тези, които са в крайни ограничения. Излязоха, тъй като не одобряват страната им да бъде в ръцете на олигарси, на мафиоти, на хора с ретроградно мислене. Колкото по-голяма става тази общественост, толкоз повече всички ще се преценяват с нея и толкоз по-непримирима ще става тя. Този развой се развива в последните 10 години и евентуално ще завърши в идващите няколко години, когато в действителност тези хора станат доста и ще си изискат върховенството на закона. Това ще бъде тежка борба, ще има огромна борба. Не сегашната рецесия ще донесе избавлението, няма да стане толкоз бързо. Тези процеси са доста дълбочинни. Сегашните институции са просмукани от уязвимост, от ендемична корупция ", уточни Костов.
 Иван Костов: Сегашното държавно управление е в по-лоша позиция от служебно, тъй като му липсва доверие Иван Костов: Сегашното държавно управление е в по-лоша позиция от служебно, тъй като му липсва доверие
„ Всеки митинг носи смяна, реализира нещо, тъй като е цивилен. Хубаво е да се стигне до следната смяна – всеки идващ у...

" Не може да се завоюва такава борба, в случай че секторът за сигурност и правосъдната власт са срещу - безапелационен бе Костов. " А оттова доста пъти демонстрираха, че са, те не зачитат отчетите на Европейския съюз, настояванията на Венецианската комисия. Тези неща ги загърбват, не ги интересуват, тъй като пазят съществуващата в този момент система. Най-радикалната промяна би трябвало да се организира в бранша за сигурност. Което значи да се разформироват сегашните структури, да се основат нови, да се подчинят на разнообразни министри. При новото им основаване персоналният състав би трябвало да мине през инспекция за преданост ", акцентира някогашният министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР