От 10.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще

...
От 10.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще
Коментари Харесай

Инфарктни часове за Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги в Борисовата градина

От 10.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Йоан Матев е съден за убийството на малолетния Георги в Борисовата градина. Тежкото закононарушение стана на 2 юни 2015 година, напомня Блиц.

``
реклама

През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Процесът против него стартира през февруари 2018. Матев е упрекнат, че е нанесъл удар с нож на Георги Игнатов, вследствие на което са били наранени жизненоважни органи и е настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия. Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти. Той съумя да се укрие над година от правораздаването, а страната почна и следствие дали от неговото учебно заведение не са му помогнали да се укрие, защото са мълчали за съмненията си, че той е вероятният причинител.

През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в правосъдната зала. На процеса участва и майката на обвинения Йоан.

На предходното съвещание двама от юристите на Йоан Матев - Иван Томов и Виктор Попов - се отхвърлиха да пазят обвинявания. По този метод единственият юрист на Матев остава Стоянка Маркова. Тогава правосъдното съвещание продължи с разпит на очевидци. Съдът разпореди и да се намери очевидец по делото за убийството в Борисовата градина - Мариан Тодоров. От деветте призовани очевидци, седем не се явиха. В залата не се явиха тогава и гражданските ищци по делото - Албена и Валентин Игнатови, родители на убития през юни 2015 година Георги Игнатов.

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за през днешния ден 20 март, когато би трябвало да се явяват очевидците, които не бяха в зала тогава.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР